Новини

 

Свято та наука по-філософськи

18.11.2004
2004 рік став особливим для філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, адже саме в цьому року філософський факультет святкував свій 170-річний ювілей від дня свого заснування. Тому і відзначення Міжнародного дня студента пройшло на філософському факультеті в особливо святковій обстановці. Філософи зайвий раз довели, що вміють не тільки наполегливо навчатися, а й добре веселитися та відпочивати.

На святі були нагороджені найкращі студенти, продемонстровані талановиті пісенні та танцювальні номери, особливо запам’яталась віртуозна гра на фортепіано вихованця того ж філософського факультету. Але основним подарунком до свята стала поставлена студентами-філософами під керівництвом заступника декана Ірини Кондратьєвої п’єса Івана Котляревського “Енеїда”. Вистава порадувала глядачів гарною постановкою, талановитою грою акторів та яскравими костюмами. Студенти внесли в п’єсу нові елементи, вдало осучаснивши безсмертну “Енеїду”.

Наступного дня, 18 листопада, на філософському факультеті відбувся круглий стіл на тему “Доля філософії в сучасному світі”, присвячений до ІІІ Всесвітнього дня філософії ЮНЕСКО. Філософський факультет Київського університету є флагманом філософської освіти в Україні, адже за роки СРСР, це був єдиний факультет, який готував спеціалістів по філософії, політології та релігієзнавству. Про це розповів на відкритті круглого столу, декан факультету Анатолій Конверський. Він також підкреслив, що це засідання зібрало викладачів та аспірантів з передових вузів України, Росії та Білорусі, результати якого будуть опубліковані, у спеціальних наукових виданнях філософського факультету. Бо наука філософія не має меж та кордонів, тим паче, що зараз в Україні, крім Київського університету, філософські факультети є ще в 12 вищих навчальних закладах.

Сьогодні, філософський факультет Київського університету є координатором проведення ІІІ Всесвітнього дня філософії ЮНЕСКО в Україні, що свідчить про визнання його унікальності, величезного науковий доробку та вкладу в розвиток філософської науки на світовому рівні.


Наталія Коротенко
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024