Новини

 

Міжнародний форум «Інновації. СНД. Майбутнє» - кроки розвитку освітнього та наукового співробітництва

10.04.2012

З 4 по 7 квітня 2012 р. делегація Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі проректора з наукової роботи проф. С.А.Вижви та начальника управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій проф. В.А.Заславського брала участь у міжнародному форумі «Інновації. СНД. Майбутнє», що проводився в Об’єднаному інституті ядерних досліджень (ОІЯД) в м. Дубна та Великому планетарії в Москві.
Представники організацій та компаній з 8 держав СНД і Західної Європи обговорювали проблеми розвитку інфраструктури, технопарків, участі навчальних закладів та наукових установ у розвитку інноваційного руху. З вітальними промовами на відкриті форуму виступили віце-директор ОІЯД проф. Р.Ледніцькі (Чеська Республіка), керівник управління інноваційної діяльності Адміністрації м.Дубна С.Добромислов та директор департаменту гуманітарної політики Міждержавного фонду гуманітарного співробітництва держав-учасниць СНД О.Полушкіна.
На пленарному засіданні виступили: директор Міжнародного інноваційного центру нанотехнологій СНД О.Рузаєв, перший заступник Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Б.Гриньов, Голова Державного комітету з науки Міністерства освіти і науки республіки Арменія С.Арутюнян, заступник директора Центру наукових інновацій Національної академії наук Республіки Азербайджан Е. Ширалієв та інші.
Учасники форуму відвідали центр ядерних досліджень ОІЯД, «Особливу економічну зону «Дубна»». Під час екскурсії представники інституту ознайомили делегатів форуму з особливостями роботи технопарку та напрямками міжнародної діяльності інституту, запросили на стажування науковців та навчання студентів-магістрів із закордонних університетів.
Впродовж перебування делегації в Москві відбулися зустрічі з другим секретарем посольства України в Росії Р.Лінник, проректорами Московського державного університету імені М.В. Ломоносова проф. О.Черняєвим, проф. М.Сьоміним та проф. В.Подольським, директором наукового парку О.Мовсесяном, директором Центру аналізу ризиків Науково-дослідного інституту економіки і організації управління в газовій промисловості проф. В.Лісних (м. Москва), проректором Російського нового університету (РосНоу) проф. Є.Палкіним та директором бізнес-інкубатора Д.Шкаєвим.
Під час зустрічі з російськими колегами обговорювалися питання розвитку українсько-російської співпраці в освітній галузі, науково-технічній та інноваційній сферах. Зокрема, можливість навчання і стажування українських студентів, аспірантів та науково-педагогічних працівників в Московському державному університету імені М.В. Ломоносова та РосНоу. Підготовлено проект угоди про співробітництво з Науково-дослідним інститутом економіки і організації управління в газовій промисловості.
Узгоджена участь Київського національного університету імені Тараса Шевченка в Міжнародній програмі апробації, впровадження і комерціалізації інноваційних розробок в сфері медичних і медикоохоронних технологій у взаємозв’язку з науковою та освітньою діяльністю «Здоров’я 2.0».


Управління міжнародного науково-технічного співробітництва
та інноваційних технологій



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024