Новини

 

Оголошено конкурс на отримання стипендій МАЕС-АЕСІ Міністерства закордонних справ та співробітництва Іспанії для навчання в Іспанії іноземних громадян протягом академічного року 2005-2006

03.11.2004
Посольство Іспанії в Україні має за честь повідомити про оголошення конкурсу на отримання стипендій МАЕС-АЕСІ Міністерства закордонних справ та співробітництва Іспанії для навчання в Іспанії іноземних громадян протягом академічного року 2005-2006.

Іноземним студентам пропонуються такі програми навчання в Іспанії (надано у стислому вигляді):

Розділ І. Стипендії для вивчення іспанської мови, культури та досліджень:

І.А) Стипендії спеціальних курсів іспанської мови, іспанської літератури, іспанської мови як іноземної для фахівців іспанської мови, в Літній школі у Мадриді тривалістю два місяці (липень і серпень 2005 року).

І.В) Стипендії літніх курсів іспанської мови та іспанської культури в державних та приватних університетах Іспанії (тривалістю два місяці, з липня по вересень 2005 р.), для іноземних не латиноамериканських студентів останнього курсу і випускників факультетів іспанської мови бажано тих ВУЗів, де працюють лектори МАЕС-АЕСІ. І.С) Стипендії для іноземних іспаністів для наукових досліджень в Іспанії (тривалістю від одного до трьох місяців: в період з липня 2005 року по червень 2006 року). Стипендії для дослідників з вченим ступенем, для проведення досліджень в Іспанії, бажано у галузі гуманітарних та соціальних наук.

Розділ II. Стипендії для післядипломної освіти та спеціалізації:

ІІ.А) Стипендії для аспірантури та написання дисертацій на здобуття вченого ступеня кандидату або доктора наук в університетах, державних і приватних вищих учбових закладах та центрах. Для випускників вищих учбових закладів (тривалістю до одного року з жовтня 2005 року, з продовженням ще на один (два) роки).

ІІ.С) Стипендії для проходження курсу - Магістр за спеціальністю „Міжнародне навчання" 2005 - 2006 в Мадридській дипломатичній школі. Розраховані на молодих випускників вищих учбових закладів (аспірантура), доцентів та дипломованих або штатних дослідників (кандидатська або докторська дисертація). Стипендії тривалістю 9 місяців з жовтня 2005 року.

ІІ.Б) Стипендії для післядипломного дистанційного навчання в іспанських університетах. Розраховані на випускників вищих учбових закладів для проходження заочного курсу аспірантури, тривалістю 3 місяці в Іспанії в 2005 - 2006 академічному році з жовтня 2005 року з продовженням ще на три місяці у наступному академічному році.

Зацікавлені особи, які виконають всі вимоги конкурсу, перелічені в його умовах, повинні заповнити (іспанською мовою) й подати свою заяву виключно через мережу Інтернет, зайшовши на сторінку www.becasmae.es .

Термін подання заяв закінчується 31 грудня 2004 року.

Подані заяви пройдуть попередній відбір. Відібрані кандидати будуть допущені до наступного етапу оцінювання та відбору для надання стипендій. Кандидати мають вказати в своїх заявах постійну, надійну, особисту, яка не буде передана іншим особам, електронну адресу для отримання повідомлень. Іспанське Агентство з Міжнародного Співробітництва підтримуватиме зв'язок з кандидатами шляхом електронної пошти.

Кандидати, які пройдуть відбір повинні будуть подати свої заявки у друкованому вигляді до Посольства Іспанії1 разом з документами, що перераховуються в умовах конкурсу (які, у разі необхідності, треба перекласти на іспанську мову та легалізувати по дипломатичним каналам).

Посольство Іспанії було б вдячне за відповідне розповсюдження інформації про конкурс, з повним текстом якого можна ознайомитись на сторінці www.becasmae.es.

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ДОКУМЕНТІВ

Стипендії для післядипломного навчання і спеціалізації: необхідно завірити дипломи та додатки до них печаткою Апостиль в Міністерстві освіти та науки України (легалізація зазвичай потребує 2 місяці). Потім ці документи необхідно перекласти на іспанську мову (весь текст повністю - у тому числі і текст печаток) і легалізувати їх в Посольстві Іспанії. Зацікавлена особа повинна врахувати, що зазвичай іспанський заклад, де вона бажає пройти післядипломне навчання, також вимагає легалізовані ксерокопії дипломів та додатків до них, тому під час легалізації цих документів у Посольстві Іспанії доцільно попросити одну засвідчену ксерокопію легалізованих копій.

Стосується всіх типів стипендій: ксерокопія посвідчення особи (закордонний паспорт) необхідно засвідчити в Посольстві Іспанії при наявності оригіналу документу. У Посольстві Іспанії буде перевірено вірність перекладу на іспанську поданих претендентом документів.

ІНШІ ВІДОМОСТІ

Дуже важливо, щоб претенденти представили копії листів про те, що іспанський навчальний заклад чи дослідницький центр готовий їх прийняти, чи копію заяви про прийняття, який було надіслано до навчального закладу. Для цього необхідно особисто зв'язатися з обраним навчальним закладом для вирішення питання про прийняття.

Зацікавлені особи, які бажають навчатися в Барселонському університеті, можуть дізнатися про програми, які пропонує університет, на сторінці: www.ub.edu/cultural

ІНФОРМАЦІЯ
Посольство Іспанії в Україні:
вул. Дегтярівська 38/44, 7 поверх 01901 Київ
тел. 241 40 58/213 18 58/238 26 30 факс 213 00 31 e-mail:embespua@mail.mae.es


ДУЖЕ ВАЖЛИВО: Інформація стосовно фінансових умов (грошова стипендія), вимог до претендентів, подання заявок, необхідних документів, обов'язків стипендіатів тощо, надається у тексті умов конкурсу на сторінці www.becasmae.es , який просимо дуже уважно прочитати.
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024