Новини

 

В КНУ відкрито першу в Україні авторизовану Мережеву Академію «Huawei»

28.03.2012
27 березня 2012 року відбулося урочисте відкриття авторизованої Мережевої Академії Huawei в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.До речі першої не лише в Україні, а й в СНД.
В заході взяли участь ректор КНУ імені Тараса Шевченка академік Леонід Губерський, Надзвичайний та Повноважний Посол Китаю в Україні Чжан Сіюнь, виконавчий директор компанії Huawei Україна Чжен Сінь, керівник департаменту корпоративних продаж компанії Huawei Ігор Рябченко, декан радіофізичного факультету КНУ Ігор Анісімов.
Ректор університету Леонід Губерський привітав усіх з цією подією і зазначив, що відкриття Авторизованої мережевої академії Huawei на базі КНУ імені Тараса Шевченка – є наочною ілюстрацією давніх і добрих партнерських стосунків між двома країнами і ця подія сприятиме їх розширенню у новій якості. Ректор підкреслив, що для університету велика честь працювати з чи не найбільшою компанією Китайської Народної Республіки у сфері телекомунікацій. Він зробив також короткий екскурс в історію співпраці нашого університету з університетами Китаю. На даний час КНУ співпрацює з шістьма університетами цієї дружньої країни. Л.В. Губерський презентував гостям видану в університеті унікальну книгу, на сторінках якої зібрано інформацію про всіх студентів, які навчалисялися в КНУ, починаючи з 1950 року. Перший примірник видання він подарував Послу Китаю в Україні Чжан Сіюню.
Пан Посол, вітаючи присутніх, зауважив, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка,- найбільший і найкращий центр освіти в Україні і йому надзвичайно приємно відкривати першу Авторизовану мережеву академію Huawei саме в його стінах. Чжан Сіюнь висловив сподівання, що й інші китайські компанії братимуть приклад з Huawei і започаткують тут свої соціальні проекти.
Виконавчий директор компанії Huawei Україна Чжен Сінь розповів, що багато випускників КНУ імені Тараса Шевченка є працівниками компанії. За його словами чимало з них займають керівні посади. «З огляду на це, – сказав Чжен Сінь, – хочу подякувати вашому університету за підготовку висококваліфікованих кадрів».
Керівник департаменту корпоративних продаж компанії Huawei Ігор Рябченко розповів присутнім детальніше про Компанію Huawei, акцентуючи увагу на її діяльності в Україні.
Про радіофізичний факультет, на базі якого відкрилась Академія, та про перспективи співпраці мову вів декан радіофізичного факультету Ігор Анісімов. Він зазначив, що співпраця з компанією Huawei дасть можливість студентам Київського національного університету імені Тараса Шевченка отримати доступ до сучасного телекомунікаційного обладнання під час лабораторних робіт та до навчальних матеріалів, розроблених провідними фахівцями компанії. Після навчання згідно з запропонованими навчальними програмами, студенти будуть готові до тестування у відповідних центрах і отриманають сертифікати промислового зразка. На початковому етапі навчання в Академії щорічно проходитимуть 50 студентів радіофізичного факультету. Вони отримають практичні навики та досвід роботи з унікальним обладнанням, наданим компанією. Згодом планується залучати до 150 студентів-радіофізиків щороку. Навчання проводитимуть викладачі університету, що пройшли відповідну сертифікацію в компанії Huawei.























































ФОТО: Юрія ТИВОНЧУКА/ПРЕС-СЛУЖБА КНУ


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024