Новини

 

Студенти-арабісти в гостях у посла Єгипту

15.03.2012
У понеділок, 12 березня, студенти-арабісти, викладачі кафедри Близького Сходу Інституту філології завітали до Посольства Арабської Республіки Єгипет на запрошення Надзвичайного та Повноважного Посла Єгипту в Україні пана Ясера Атефа. Програма заходу передбачала спільний перегляд та обговорення єгипетського фільму мовою оригіналу та подальше спілкування молодих арабістів з представниками Посольства на найрізноманітніші теми.
До речі, Єгипет, який називають «Голівудом на Нілі», має найбільш розвинену кіноіндустрію серед арабських країн.
Можна з упевненістю сказати, що ініціатива перегляду єгипетських фільмів разом з представниками Посольства дуже сподобалась студентам. Молоді арабісти жваво відгукнулися на пропозицію пана Посла, охоче обговорювали фільм, ставили питання, які їх хвилюють сьогодні, ділилися думками з приводу подальшого професійного розвитку. Пан Посол пообіцяв, що подібні зустрічі будуть регулярними, адже є багато цікавих єгипетських фільмів, які, без сумніву, будуть корисними молодим арабістам, сприятимуть підвищенню їхніх знань про історію, культуру, традиції стародавнього та сучасного Єгипту.
Єгипетський центр висловлює подяку пану Ясеру Атефу та співробітникам Посольства Єгипту в Україні за підтримку та увагу до питання вивчення арабської мови та сподівається на подальше плідне співробітництво.


Олена Хоміцька,
директор Єгипетського центру арабської мови та культури




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024