Новини

 

Національний політологічний конвент в КНУ

29.02.2012
15-16 березня 2012 року на базі Філософського факультету КНУ імені Тараса Шевченка відбудеться Другий Національний політологічний конвент Українського відділення Міжнародної асоціації студентів політичної науки (МАСПН/IAPSS).
Учасниками конвенту стануть представники 29 наукових інституцій України та СНД. Загальна кількість учасників – 101 людина.
Даний масштабний захід є продовженням традиції проводити всеукраїнські збори політологічної спільноти в одному із партнерів українського відділення IAPSS. Перший національний політологічний конвент відбувся минулого року в Одесі на базі факультету правової політології та соціології НУ «Одеська юридична академія».
Конвент буде складатися із пленарного засідання, тематичних секцій, публічних лекцій та круглих столів.
Тема, що виноситься на дискусію пленарного засідання – «Політична наука Україні: проблеми та перспективи». Із доповідями виступлять Голова Науково-методичної комісії з політології (МОНмолодьспорт) – Цвих В. Ф., Президент Академії політичних наук – Михальчено М І. та інші.
Також буде проведено презентацію соціологічного дослідження «Самоідентифікація політологічної спільноти в Україні: наукові та корпоративні проблеми», яке було проведено на базі політологічних відділень чотирьох університетів України.
Особливим, почесним гостем конференції буде Мельвіль А.Ю.
Він є видатним вченим із світовим ім’ям в галузях порівняльній політології та транзитології, а також деканом факультету прикладної політології Національного дослідницького університету «Вища школа економіки» (НИУ ВШЭ).
На конференції Мельвіль А. Ю. виступить із публічною лекцією на тему «Режимні трансформації та державна спроможність в посткомуністичних країнах».
Ще із однією публічною лекцією виступить один із засновників та організаторів МАСПН-Україна, кандидат політичних наук, керівник дослідницьких програм АЦ "Universitas" та викладач факультету соціології та права НТУ «КПІ» - Якубін О.Л. Тема лекції – «Як вивчати світову політичну систему?».
Відбудуться наступні тематичні секції:

1.Політичні комунікації: «старі» та «нові» медіа
2.Електоральні дослідження: світовий досвід – вітчизняні реалії
3.Державна політика: сталий та інноваційний розвиток
4.Світова політика: сучасність та майбутнє
5.Політична регіоналістика та європейські дослідження
6.Politics: теорія та методологія
МАСПН (Україна) - місцевий осередок Міжнародної Асоціації студентів політичної науки (IAPSS). Був заснований 23 квітня 2009 року ініціативною групою студентів за підтримки Декана Філософського факультету, проф. Конверського А.Є. та Віце-президента МАСПН (IAPSS) Ніколи Зельжиковіча.
Додаткову інформацію можна знайти:
iapss-ukraine.livejournal.com


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024