Новини

 

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих в Афганістані

14.02.2012
Згідно з Указом Президента України «Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» від 11.02.04 № 180/2004 у ВІКНУ, де працюють 15 ветеранів бойових дій, розпочалися заходи з вшанування військовослужбовців та працівників Військового інституту, які виконували військовий обов’язок на території інших держав.
12.02.12 відбулася тематична зустріч курсантів ВІКНУ з ветеранами інституту.
У ній брали участь голова ради ветеранів ВІКНУ полковник запасу Микола Дорохов, учасник бойових дій у Демократичній Республіці Афганістан 1988-1989 рр., нагороджений орденом “За службу Батьківщині” III ступені та полковник запасу Віталій Чекменьов, учасник бойових дій у Демократичній Республіці Афганістан 1984-1986 рр., нагороджений орденом “Червона зірка” та медаллю “За відвагу”.
У своєму виступі полковник запасу Микола Дорохов зокрема зазначив: “Україна, незважаючи на чималу критику на адресу афганської війни, має пам'ятати, шанувати та дбати про її учасників. Усім їм випали тяжкі випробування. І вони витримали їх з гідністю. Витримали тому, що кожен з них суворо дотримувався вимог Військової присяги, виконував накази командирів і начальників, готовий був першим піднятись в атаку, і ціною власного життя захистити від смерті своїх товаришів. І це повинно бути прикладом для військовослужбовців Збройних Сил України”.
На завершення зустрічі полковник запасу Віталій Чекменьов відзначив: ”Ми повинні схиляти голови перед світлою пам’яттю загиблих синів і дочок України, вклонятися їхній мужності. Важливо, щоб ветерани, які проявили відвагу, доблесть, вірність присязі і честі, зберігаючи бойове братерство, передавали досвід молодим воїнам Збройних Сил України”.
Після виступів ветеранів курсантам були продемонстровані слайди та документальний фільм “Останній солдат”.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін



Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024