Новини

 

Французькі курсанти пройшли мовне стажування

10.02.2012
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) завершилось стажування курсантів Загальновійськового училища Сен-Сір Коеткідан Збройних сил Французької Республіки.
Протягом перебування у ВІКНУ молодші лейтенанти Жан-Крістіан Сімон та Брюно Стеймле вдосконалювали рівень володіння російською мовою та знайомились із системою інтегрованої підготовки військових фахівців, яка існує в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та з самим університетом зокрема. Для них були проведені заняття, присвячені історії України, розвитку її Збройних Сил, культурі та побуту нашого народу. Також французькі курсанти відвідали музеї та історичні місця столиці України.
Традиційно, в останній день перебування у Військовому інституті французьким курсантам було вручено сертифікати про проходження мовного стажування. У заході взяв участь аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в України підполковник Філіп Готьє. Він зазначив, що цей захід є надзвичайно важливим як для французької, так і для української сторони, адже має взаємовигідний характер та сприяє продовженню плідної співпраці між Військовим інститутом та Апаратом аташе з питань оборони при Посольстві Французької Республіки в Україні, яка складається з трьох напрямків, а саме: проведення мовного стажування курсантів згаданих вищих військових навчальних закладів, робота в інституті французьких викладачів – носіїв мови та спільні проекти у сфері укладання словників і підручників із військово-спеціальної мовної підготовки. У відповідь на візит французьких курсантів до України в листопаді 2012 року заплановане чотиритижневе стажування українських курсантів у Загальновійськовому училищі Сен-Сір Коеткідан Збройних сил Французької Республіки. Підполковник Готьє також передав Військовому інституту навчально-методичну літературу та плакати для забезпечення якісного вивчення французької мови та обладнання спеціалізованого класу.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024