Новини

 

Традиція Університету Нурланда

27.01.2012
Освітньо-наукові семінари для магістрів за участю державних діячів та представників корпорацій - традиція Університету Нурланда

6–22 січня 2012 року Університет Нурланда приймав делегацію Київського національного університету імені Тараса Шевченка у складі начальника Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій професора Заславського В.А., викладачів факультету кібернетики доцента Доленко Г.О., асистента Порхуна О.В. та магістрів, які розпочали навчання за програмами «сталий менеджмент» та «енергетичний менеджмент».
12-13 січня 2012 року був проведений відкритий освітньо-науковий семінар, організований університетською адміністрацією для студентів магістерських програм «сталий менеджмент» та «енергетичний менеджмент». Мета семінару – ознайомлення з історією розвитку міждержавного і міжуніверситетського ділового співробітництва між Норвегією, Україною та Росією.
На урочистій церемонії відкриття семінару представників делегацій університетів-партнерів та іноземних магістрів вітали: директор Вищої школи менеджменту в Північних регіонах при Університеті Нурланда, професор Фруде Меллемвик, ректор Університету Нурланда, професор Пол Педерсен. З вітальними промовами та презентаціями виступили представники державних установ: мер м. Буде Оле Генрік Гяртей, Державний секретар уряду Норвегії Ерік Ланштейн, Консул посольства Російської Федерації в Норвегії Михайло Зубов, повірена у справах Посольства України в Норвегії Ірина Білорус, керівник офісу голови провінції Нурланд Стіг Олсен, Генеральний секретар секретаріату Норвегії Баренцевого регіону Руне Рафаельсен.
Під час семінару була підписана угода між Вищою школою менеджменту в Північних регіонах при Університеті Нурланда та компанією Total про виділення стипендій російським студентам.
Голова міжнародного фонду адаптації офіцерів Володимир Рубцов подякував уряду Норвегії за підтримку перепідготовки військовослужбовців в Україні, а голова енергетичної компанії Норвегії (SKS) Лейф Фінсвін розповів про проблеми енергетики і безпеки та запросив студентів до свого центрального офісу.
Другий день семінару був присвячений обговоренню та гармонізації спільних магістерських програм між університетами України, Росії та Університетом Нурланда, які є учасниками довгострокового спільного проекту. Представники університетів Росії, зокрема Балтійського державного технічного університету «ВОЕНМЕХ» імені Д.Ф. Устинова та Московського державного інституту міжнародних відносин МЗС Росії, представили свої спільні програми та необхідність впровадження інформаційних технологій менеджменту.
Наші викладачі також відвідали лекції професорів, сформували перелік необхідної літератури для програми «сталий менеджмент» та перелік питань для лекційних курсів, які включені в програму підготовки магістрів.
В період перебування делегації, представники міжнародного офісу Університету Нурланда ознайомили з правилами складання іспитів, проживання та перебування студентів, організували культурну програму.




















Управління міжнародного науково-технічного
співробітництва та інноваційних
технологій університету



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024