Новини

 

Наші сходознавці відзначилися на олімпіаді у Москві

27.01.2012
У Москві відбулася VIII Всеросійська Олімпіада з перської мови та літератури, в якій взяли участь більше 30-ти студентів із російських та українських університетів. У роботі олімпіади як член журі взяла участь асистент кафедри Близького Сходу Інституту філології к.філол.н. Левчин Ірина Дмитрівна.
Олімпіаду проводили в суботу 21 січня 2012 року в Інституті країн Азії та Африки при МДУ ім. Ломоносова завдяки співпраці цього навчального закладу, Міжнародного фонду іраністики та Культурного представництва Ірану в Росії.
На відкритті олімпіади заступник директора Інституту країн Азії та Африки професор Гевелінг, висловлюючи своє задоволення проведенням олімпіади в цьому інституті, сказав: «Я впевнений, що олімпіада відбудеться на високому рівні та її учасники змагатимуться достойно». Він зазначив, що третій рік поспіль олімпіада з перської мови та літератури регулярно проходить у Москві. Перську мову Гевелінг назвав мовою науки, духовності та вдосконалення, а поширення популярності цієї мови серед діячів науки та культури Росії він назвав ознакою дружби та виявом симпатії народів Росії до давньої культури та мистецтва Ірану.
Голова культурного представництва Ірану в Росії Абузар Ібрагімі також відзначив на цій церемонії, що цьогоріч на відміну від попередніх років в олімпіаді беруть участь студенти не лише з Росії, а й з інших країн, зокрема, з України. Він висловив надію на те, що це допоможе розповсюдженню перської мови та літератури та заохочуватиме викладачів і студентів цієї мови для подальшої активності у цій сфері.
На цій церемонії два викладачі, Олена Гладкова та Володимир Іванов, отримали премії за найкращі твори. А Літературна премія за найкращу книгу присуджена московським іраністкам Анні Ардашніковій і Марині Рейснер.
Гордістю Інституту філології КНУ ім. Т. Шевченка є студенти кафедри Близького Сходу: Ірина Бобровник, яка посіла 2-ге місце на цій олімпіаді, й Аліна Артеменко, яка перемогла у номінації «Найкращий твір». Щиро вітаємо їх з перемогою і бажаємо подальших успіхів!


Інституту філології








Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024