Новини

 

Творчу співпрацю задокументовано

27.01.2012


Вже не один рік триває плідна співпраця Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка з Національною спілкою письменників України. Спілчани проводять майстер-класи для студентів спеціальності «літературна творчість». Проте саме цього року це співробітництво набуло офіційного оформлення у вигляді договору, що вступає в дію з 1 лютого 2012р. Над документом працювали кафедра теорії літератури, компаративістики і літературної творчості та керівництво НСПУ. Він має суттєво розширити поле спільної діяльності обох сторін у напрямку якіснішої професійної підготовки творчої студентської молоді.
Прес-центр Інституту філології

Договір
про співробітництво між Інститутом філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка і Національною спілкою письменників України

м. Київ 17 січня 2012 р.

Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, що далі називається Інститут, в особі директора Семенюка Григорія Фоковича, який діє на підставі Статуту університету, з однієї сторони, і Національна Спілка письменників України, що далі називається Спілка, в особі голови Баранова Віктора Федоровича, який діє на підставі Статуту, з іншої сторони, далі поіменовані Сторони уклали цей Договір про наведене нижче.

1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ

1.1. Сторони зобов'язуються започаткувати співробітництво в сфері поліпшення підготовки фахівців спеціальності «літературна творчість» і підтримки молодих талантів.

2. ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

2.1. Інститут зобов'язується залучати до підготовки фахівців (бакалаврів, спеціалістів, магістрів) спеціальності «літературна творчість» авторитетних членів Спілки для проведення майстер-класів із поезії, прози, драматургії, літературної критики, публіцистики, забезпечити приміщення та аудиторію, надання організаційної, методичної та іншої допомоги для проведення зустрічей із письменниками, презентацій книг, авторських вечорів, наукових конференцій, виставок художньої літератури, висвітлювати ці засоби через прес-центр Інституту філології та інші засоби масової інформації.
2.2. Спілка зобов'язується забезпечувати практику студентів спеціальності «літературна творчість» у спілчанських часописах та видавництвах, звіти фахівців (бакалаврів, спеціалістів, магістрів) у Будинку літераторів, рецензування творчих робіт, надавати рекомендації Київської та обласних організацій Спілки, літературних студій талановитим початківцям для вступу на спеціальність «літературна творчість», публікацій доробку студентів спеціальності «літературна творчість» на сторінках спілчанських видань, залучення молодих до творчих конкурсів та нарад молодих, прийому кращих із них до Спілки.

3. ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ СТОРІН

3.1. Кожна із Сторін відповідає за виконання своїх зобов'язань.

4. ІНШІ УМОВИ

4.1. Договір впроваджується в дію з моменту його підписання та набирає юридичної сили від 1 лютого 2012 р.
4.2. Необхідні зміни та доповнення до цього Договору можна здійснити тільки за згодою директора Інституту і голови Спілки.
4.3. Цей договір укладається на невизначений термін. Уповноважені до підпису цього договору залишають за собою право припинити його дію, повідомивши про це щонайпізніше у шестимісячний термін у письмовій формі.
4.4. У всьому іншому, що прямо не передбачене цим Договором, сторони керуються чинним законодавством. Усі спори з цього договору розв'язуються в установленому законом порядку.

5. ЮРИДИЧНІ АДРЕСИ СТОРІН

5.1. Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка:
01601, м.Київ, бульвар Тараса Шевченка, 14, тел.: 239-33-02, тел/факс: 239-31-13.
5.2. Національна спілка письменників України:
01024, м.Київ, вул. Банкова, 2, тел./факс 044-253-45-86

Директор
Інституту філології
Київського національного університету імені Тараса Шевченка,
д-р філол. наук, проф.

Г.Ф.СЕМЕНЮК Голова
Національної
спілки
письменників
України



В.Ф.БАРАНОВ



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024