Новини

 

У ВІКНУ розпочався командирський збір

24.01.2012
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 23.01.12 розпочався командирський збір з офіцерами та особами сержантського складу.
Метою заходу є набуття офіцерами теоретичних та практичних навичок щодо виконання функціональних обов’язків у мирний та воєнний час й підвищення рівня їх методичної підготовленості, удосконалення навичок тих, хто навчається, і визначення рівня їх підготовки. Одним із важливих завдань є впровадження передового досвіду проведення заходів професійної підготовки, навчання курсантів, організації повсякденної діяльності структурних підрозділів.
У перший день командирського збору перед його учасниками з лекцією виступив директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України Микола Науменко. Змістом його виступу став аналіз сучасного стану Збройних Сил України й визначення ролі військової освіти та науки в його покращенні, завдань, які необхідно вирішувати Військовому інституту.
– Наша система військової освіти – найкращий проект Збройних Сил України, який був реалізований за 20 років, – зазначив поважний гість. – Але час не стоїть на місці й треба вносити необхідні корективи. Це стосується як кількісних, так і якісних показників.
Особливу увагу директор Департаменту військової освіти та науки Міністерства оборони України звернув на необхідність покращення змісту і якості навчально-виховного процесу, військово-патріотичного виховання курсантів та підготовку військових кадрів за програмою підготовки офіцерів запасу.
– Випускник ВІКНУ в першу чергу повинен бути патріотом своєї Батьківщини, військовим фахівцем, готовим до виконання завдань за посадовими обов’язками, – наголосив Микола Науменко.
Планом командирського збору, який буде завершено 27.01.12, передбачено також виступи з лекціями: директора Департаменту фінансів Міністерства оборони України генерал-лейтенанта Івана Марка, представників Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, Головного управління військового співробітництва та миротворчих операцій Генерального штабу Збройних Сил України, Департаменту правового забезпечення Міністерства оборони України, проведення занять з оперативно-тактичної, мобілізаційної, фізичної та вогневої підготовки, заліків та інших заходів.

Сергій Льовін, Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка


Прес-центр


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024