Новини

 

Університет Нурланда приймає у своїх стінах магістрів з багатьох країн світу

16.01.2012
З 9 січня 2012 р. Університет Нурланда (м.Буде, Норвегія, www.uin.no) розпочав програму навчання 79 магістрів з 12 країн світу, а саме: Бельгії, Данії, Канади, Німеччини, Польщі, Португалії, Росії, США, України, Франції, Фінляндії і Швеції. Магістри, які отримали різноманітні гранти, навчатимуться на 4 факультетах цього університету за різними академічними програмами.
Учасниками програми обміну є також і українські студенти. Це 11 магістрів Київського національного університету імені Тараса Шевченка та 10 магістрів Таврійського національного університету ім. В.І.Вернадського. Студенти, які пройшли конкурсні випробування і отримали запрошення для навчання, впродовж весняного семестру здобуватимуть освіту за магістерськими програмами «Сталий менеджмент» та «Енергетичний менеджмент».
З 6 по 18 січня 2012 року триває офіційний візит делегації Київського національного університету імені Тараса Шевченка до Університету Нурланда у складі начальника Управління міжнародного науково-технічного співробітництва та інноваційних технологій професора Заславського В.А., викладачів факультету кібернетики доцента Доленко Г.О., асистента Порхун О.В. та магістрів факультету кібернетики, які розпочинають навчання в Університеті Нурланда.
На зустрічі із магістрами та викладачами вітальне слово виголосив ректор Університету Нурланда, професор Пол Педерсен. Він побажав студентам відмінного навчання, плідного співробітництва між університетами, відзначив важливість магістерського обміну та можливість отримання спільних дипломів і підкреслив, що за правилами навчання в Університеті Нурланда багато уваги приділяється самостійній роботі студентів. Під час цієї зустрічі виступили також керівники Міжнародного відділу та Центру студентського самоврядування Університету Нурланда, психолог, викладачі норвезької і англійської мов, представники університетської адміністрації-відповідальні за умови проживання студентів, які також побажали успіхів у навчанні та запросили наших студентів до участі у різноманітних культурно-освітніх та наукових заходах, які постійно відбуваються в університеті.
Хороші умови для навчання в Університеті Нурланда і мальовничі краєвиди довкола м.Буде сприяють розвиткові академічних, культурних та наукових зв’язків між українським та норвезьким університетами. В продовження розпочатої співпраці готується до підписання угода про співробітництво між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Університетом Нурланда в галузі освіти та науково-технічного співробітництва між університетами.
Управління міжнародного науково-технічного
співробітництва та інноваційних
технологій університету





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024