Новини

 

В Інституті філології відсвяткували День першокурсника!

19.12.2011
Всі дорослі називають студентські роки «золотими», розповідають неймовірні історії, які траплялися з ними на лекціях і семінарах, із усмішкою згадують про буркотливих, але до болю рідних вахтерок у гуртожитках, ностальгують за дружніми «втечами» з пар у студентську їдальню… А школярі-випускники слухають про таке дивне й невідоме для них життя батьків і знайомих, прагнучи його пізнати й остерігаючись водночас. І ось школяр стає студентом… Він із головою поринає у нові клопоти, адаптовується до іншого режиму життя та вже з перших днів студентства наполегливо утверджує своє місце серед колег. Одним зі способів такого утвердження є «презентація» себе на вже традиційному в Інституті філології Дні першокурсників. Цьогоріч свято відбулося 16 грудня.
Концерт розпочався ілюстрацією повноцінного дня першокурсника. Спочатку студентам довелося вислухати вахтерку, якій точно бракує спілкування у житті. Потім – не позбавлені сміху й кумедних випадків пари, після яких всі першокурсники тримають один шлях – у бібліотеку. Нарешті приїзд до гуртожитку й планування нічних розваг – походу в «Саксон». Домашньому завданню в такому щільному графіку просто нема куди втиснутися :)









Далі сюжет концерту розвивався дуже стрімко. Новоспечений «ревізор» в супроводі з першокурсником вирішив пройти всіма «колами» гуртожитку й подивитися, чим займаються студенти першого курсу різних спеціальності. Й ось, що він побачив…
З кімнати фольклористки лине чудова мелодія гри на саксофоні…





В «четвірці» україністів чути українські пісні, а самі дівчата повбирані так, ніби до них от-от мають прийти хлопці на вечорниці…





Арабісти наспівують пісню «Якби я був султаном..» й танцюють під неї запальний танець…





Витримкою і самодисципліною дивує глядачів студент-гінді, приймаючи найрізноманітніші пози йоги…




Веселими й безтурботними виявляють себе знавці білоруської мови, співаючи нею чудову пісню…




Короткими спідницями й дзвінкими голосами підкорюють гостей першокурсниці-туркені…



2012 года. Форекс брокеры кто в рынке о брокерах.






Іспанці співають англійською пісню Леді Гаги “Alejandro”, проте відчувається професійна вимова іспанською головних імен у тексті :)…





Представники трьох слов’янських спеціальностей співають пісню “Не здамося без бою…” з постійним рефреном “Наші мови кличуть нас…”.





Усіх, хто брав активну участь у підготовці Дня першокурсника нагородили почесними дипломами. Подяку студентам за чудовий концерт висловив і директор Інституту філології проф. Григорій Семенюк: “Сьогодні цей зал відкрився вперше після ремонту і ви його освятили своїми піснями та дотепами. Хай не охолоне ваш запал ніколи. Бажаю вам відмінних успіхів, закоханості й взаємності в ній, міцного здоров’я! Віднині ви стали частиною нашої філологічної родини!”.





Однак першокурсникам для справжньої посвяти в студенти не вистачало ще дечого – присяги, яку вони й виголосили всі разом:
Присяга студента
В цей урочистий день, вступаючи до лав студентів Інституту філології, присягаю:
своєю честю та працею служити Богові та Україні, кожним своїм словом і кожним вчинком утверджувати світовий престиж української мови, берегти її як скарбницю народного духу, як минуле й майбутнє народу!
Присягаю:
сумлінно опановувати здобутки світового мовознавства, оберігати й розвивати мову, невтомно долати шлях до істини, а пізнавши її, ніколи не зрадити їй!
Присягаю:
кожну мить свого навчання присвячувати самовдосконаленню, розвитку своїх здібностей, накопиченню знань, завжди та в усьому присягаю з честю студента філолога пишатися нести звання обраної професії, завжди пам’ятати свою alma-mater!
Присягаю:
бути гідним випускником Інституту філології, берегти та збагачувати традиції Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Присягаю!




на
Анна Ращенко,
фото Валерій Попов
Інституту філології



















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024