Новини

 

Андріївські вечорниці в Інституту філології

15.12.2011
13 грудня 2011 року у стінах Інституту філології відбулися ВЕЧОРНИЦІ НА АНДРІЯ. Організатори заходу (Мистецький клуб, студентський парламент і прес-центр) запросили на святкування Андрія Кокотюху, Олеся Донія та соліста одного з українських гуртів, які брали активну участь у святкуванні.
На початку свята заступник директора Валерій Чемес нагородив переможців І етапу (університетського) Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика. Філологічний дух переможців підтримали солодкими подарунками. Продовжилося свято ворожінням, пісенними й танцювальними номерами.
Камертоном театрально-музичного вечора став народний ансамбль «Роксоланія», який зачарував гостей свята перлинами зі скарбниці народної пісні. Усі бажаючі змогли поворожити (на воді, витягти ім’я судженого/ої з торбини тощо). Молодиці залюбки брали участь у давніх українських ритуалах, зазираючи собі в майбутнє. Не обійшлося на вечорницях і без хороводів. Втриматися на місці не змогли навіть викладачі: їх закружляли в запальному танці чарівні дівчата-філологині.
Яке ж свято без подарунків? Та ще й від особливого гостя – депутата Олеся Донія, який нагородив переможців пісенних конкурсів музичними дисками «Останньої барикади»!
Вечір завершився обрядом «кусання калити». Посмакувати запашним коржем пощастило чоловічій половині гостей. Повідомляємо: жоден «писок» не постраждав, сажа не знадобилася :) Учасники виявилися напрочуд вправними.
Інститут філології














Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024