Новини

 

Поїздка в дитячий будинок

20.11.2011
19 листопада 2011 року соціальний відділ Студентського парламенту юридичного факультету відвідав дитячий будинок «Любисток», що знаходиться у с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.
Зустрів нас директор дитячого будинку Жадан Микола Михайлович, який показав де живуть, навчаються, відпочивають діти. Він розповів, що дитячий будинок був заснований з його ініціативи та обладнаний спільними зусиллями багатьох волонтерів: його синів, друзів, сусідів, - заради доброї справи.
Хоча приміщення і невелике, а побут досить скромний, діти знаходяться у теплі й затишку великої сім’ї, яку створив та підтримує Микола Михайлович.
На сьогоднішній день у "Любистку" проживає 19 дітей віком від 7-17 років, з них 5 дівчаток та 14 хлопців. Усі вони різні та індивідуальні, кожен з них потребує окремого підходу, аби достукатись до його чи її серця та подарувати день радості в позбавленому батьківської опіки сирітському житті.
Незважаючи на похмуре небо й зимну погоду, діти зустріли нас посмішками та радістю в очах. Спочатку вони були сором’язливі, проте згодом, коли ми познайомилися та дізналися про їх інтереси, діти із задоволенням спілкувалися, грали у запропоновані ігри та брали участь в конкурсах.
Ми не переставали дивуватися здібностям дітей. Так зокрема одним із конкурсів, що нами проводився, був «Режисерська постановка» у трьох жанрах кіно: жахи, комедія та драма, - на перший куплет дитячої новорічної пісеньки «У лісі, лісі темному». Хоча в даному конкурсі брали участь і ми, неординарність та безпосередність дітей сформувала незвичайний творчий вираз даного завдання та здивувала усіх присутніх.
За короткий час нашої першої зустрічі з вихованцями дитячого будинку «Любисток», ми не тільки весело провели час, але ще раз переконалися, що наша справа варта свого, хоча б заради єдиної посмішки дитини.

Савченко Юля,
учасник соціального відділу СПЮФ











Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024