Новини

 

«Справжні наукові відкриття – істинні в будь-якій частині земної кулі"

09.11.2011
8 листопада 2011 року у червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося засідання філософського клубу Наукового товариства студентів та аспірантів філософського факультету.
Почесним гостем засідання став відомий український філософ, публіцист, письменник, кінознавець,
доктор філософських наук, професор філософського факультету, почесний професор університету Беліджі (США) Вячеслав Олександрович Кудін.
Доповідь Вячеслава Олександровича була присвячена проблематиці сучасного наукового пізнання. Професор розказав про ключові події і винаходи, які на його думку визначили розвиток сучасної науки. На його переконання освічені люди мають прагнути до планетарного та космічного мислення, яке не обтяжується повсякденними проблемами. Відмінності і непорозуміння між народами – лише залишки еволюції людства, результатом якої є усвідомлення Всесвіту як нашого спільного дому.
«Справжні наукові відкриття – істинні в будь-якій частині земної кулі, і можливо тому саме науці належить особливе місце у розвитку людства не в технологічного але у духовному розвитку, а філософія допомагає створити цілісний погляд на ці непрості питання» - зазначив професор Кудін.


















ФОТО: Юрія Тивончука/Прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024