Новини

 

Хорова капела “Дніпро” зайняла перше місце на конкурсі духовної музики

25.05.2004
У невеликому мальовничому містечку Гайнувці, яке потопає серед моря зелених дерев біля Біловезької пущі, що в Польщі, возносилися ангельськими голосами божественні співи. 9-15 травня в соборі святої Трійці відбувся міжнародний фестиваль церковної музики, який проходив під патронатом президента Польщі О. Кваснєвського. Тут зібрались 30 хорових колективів з різних країн. З України у фестивалі взяла участь хорова капела “Дніпро” Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, яка зайняла перше місце. З поміж академічних колективів гран-прі отримав білоруський хор ім. Ширми з Мінська.

Хорова капела “Дніпро” під керуванням заслуженого працівника культури України професора Івана Павленка, а також хормейстерів Ігоря Тилика й Ірини Душейко, які постійно сприяли творчій роботі, виконала твори з репертуару української музики: “Богородице Діво, радуйся” (А.Веделя), “Радуйтеся, праведнії” (М.Березовського), “Благослови, душе моя, Господа” (К.Стеценка), а також хоровий концерт №25 “Господи, Боже мой, на Тя уповах”, що став вершиною виявлення художньої майстерності колективу. Студенти старанно готувалися до конкурсу і навіть було декілька коротких репетицій в автобусі під час подорожі.

Пізніше відбулась цікава екскурсія до Біловезької пущі, де відбулась дружня зустріч з іншими хоровими колективами. Знайомились, обмінювались враженнями, разом співали пісні.

Наступного дня хор взяв участь у фінальному гала-концеті в Гайнувці, також відбувся концерт у м. Білостоку.

Колектив хорової капели “Дніпро” київського національного університету ім. Тараса Шевченка підтримує дружні стосунки з вітчизняними та закордонними хоровими колективами. В 2002 р. була гастрольна поїздка до Німеччини в м.Констанц.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024