Новини

 

Ярмарок вакансій відбувся

14.10.2011



В Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка відбувся ярмарок вакансій для студентів та випускників. Організатором заходу стала команда центру працевлаштування студентів «Імпульс», яка поставила собі за мету стати відправною точкою у процесі розвитку кар’єри кожного, хто матиме на це бажання. Студенти-філологи та гості ярмарку мали змогу отримати консультації щодо працевлаштування. Роботодавці розповідали про те, як проходити співбесіди, складати резюме та підбирати вакансії відповідно до своїх здібностей.




Філологи поцікавилися у компаній-роботодавців, якими є обов’язкові умови працевлаштування. Позиції представників компаній щодо цього питання розділилися між двома полюсами: 1) початковим стартом кар’єри є університетські знання, які легко накладаються на практику; 2) освіта не має значення, головне це людські якості (харизма, ініціативність, цілеспрямованість). Таким чином стало зрозуміло, що сьогодні студентові потрібно враховувати обидва критерії (освіта та людські якості), аби знайти гідну та престижну роботу .




На прес-конференції роботодавці одностайно заявили, що філологи мають універсальні задатки, тому прийшовши в будь-яку компанію, вони зможуть легко реалізуватися. Сьогодні на ринку праці філологам пропонують такі вакансії: перекладач, копірайтер, контент-редактор, коректор, піар-менеджер. Проте жоден із роботодавців не заперечив можливості розвитку студентів гуманітарного профілю в іншому напрямі, оскільки базове знання філолога є ґрунтовною основою для опанування багатьох інших професій.

Олександра Борейчук, прес-центр Інституту філології






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024