Новини

 

Презентація книги про Героя Радянського Союзу Якова Петровича Батюка

02.10.2011
7 жовтня 2011 року о 9.40 в аудиторії 446 Головного навчального корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60) відбудеться презентація книги про Героя Радянського Союзу Якова Петровича Батюка.
Студентський парламент юридичного факультету підготував хвилюючі слова про славетну людину, спогади сучасників та згадки автора про написання книги.
У виданні розповідається про життєвий шлях і героїчну боротьбу учасників Ніжинського підпілля на Чернігівщині в роки Великої Вітчизняної війни під керівництвом Я.П. Батюка. Створена ним комсомольсько-молодіжна організація діяла в 1942-1943 рр. та проводила диверсійну, розвідувальну, агітаційну діяльність, встановила зв’язки з партизанськими формуваннями, завдаючи відчутної шкоди нацистським окупантам.
Яків Петрович Батюк навчався на юридичному факультеті Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка, який закінчив в 1940 р.
Студенти юридичного факультету, які організовують цей захід, щиро запрошують всіх бажаючих відвідати його і послухати розповідь про незвичайну людську долю, поспілкуватися з очевидцями тих подій і відчути через пам'ять поколінь багатство духовного світу героїв минулої війни.
Ми чекаємо на Вас!




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024