Новини

 

Готуємо офіцерів-вихователів

28.09.2011
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) продовжується вдосконалення змісту військово-прикладної складової навчально-виховного процесу з різними категоріями слухачів.
З вересня 2011 року створено факультет військової підготовки студентів, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу. У його складі розпочала практичну діяльність кафедра військово-гуманітарної підготовки, яку очолив кандидат історичних наук, доцент Віктор Безбах.
Кафедра є випусковою для майбутніх фахівців органів виховної та соціально-психологічної роботи. До її складу увійшли фахівці, які мають багатий практичний досвід організації виховної роботи у військах, участі у бойових діях, ліквідації аварії на ЧАЕС: доктор психологічних наук, професор Василь Стасюк, кандидат філософських наук, професор Володимир Слонімський, кандидат політичних наук, доцент Леонід Ільчук, кандидат політичних наук, доцент Володимир Клименко, кандидат історичних наук Олександр Мацагор, кандидат педагогічних наук, доцент Олександр Безносюк, полковники запасу Олександр Коренчук, Петро Зубченко, Олександр Пацкан, Микола Дорохов, Олег Гаврис та інші.
26 та 28 вересня 2011 року під керівництвом викладачів вказаної кафедри П. Зубченка та О. Коренчука були проведені відкриті заняття за темою: “Процес навчання військовослужбовців та його морально-психологічне забезпечення“ зі студентами Київського національного університету культури та мистецтва та Києво-могилянської академії, які навчаються за програмою підготовки офіцерів запасу на факультеті військової підготовки.
В ході проведення занять були висвітлені наступні проблеми: організація бойової підготовки в підрозділі (частині); морально-психологічне забезпечення бойової підготовки; морально-психологічне забезпечення видів занять з бойової ( спеціальної) підготовки; організація змагання в підрозділі (частині) по предметам бойової ( спеціальної) підготовки; методика узагальнення й пропаганди передового досвіду бойової (спеціальної) підготовки у підрозділі.
До участі у проведенні практичних та методичних занять з дозволу Командувача Сухопутних військ Збройних Сил України були залучені представники Окремого Полку Президента України: майор Олександр Чівалюк, капітан Віталій Поливанюк, молодший сержант Павло Кирпичов, молодший сержант Микола Романішин та старший солдат Сергій Побережник, які за якісно виконане завдання були заохочені грамотами та подяками начальника Військового інституту.
Заняття пройшли на високому організаційно-методичному рівні й досягли своєї мети.





Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024