Новини

 

Громадське обговорення роботи на здобуття Державної премії України

27.09.2011
На пропозицію Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки 22 вересня 2011 року на розширеному засіданні вченої ради радіофізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося громадське обговорення циклу наукових праць «Теорія м’якої речовини: розвиток методів і їх застосування», представленого Інститутом фізики конденсованих систем НАН України (автори І.Р. Юхновський, Ю.В. Головач, М.Ф. Головко, Ю.В. Калюжний, Б.І. Лев, І.М. Мриглод, В.Г. Назаренко, О.І. Олемской, М.В. Токарчук, А.Д. Трохимчук) на чолі з почесним директором цього інституту, академіком НАН України Юхновським Ігорем Рафаїловичем.
Приємно відмітити, що ця подія привернула до себе увагу не тільки співробітників радіофізичного факультету, але й співробітників інших факультетів та інститутів Київського національного університету імені Тараса Шевченка, у першу чергу факультетів та інститутів природничого профілю, аспірантів та студентів. Серед гостей факультету також були відомі вчені – співробітники Інституту теоретичної фізики імені М.М. Боголюбова НАН України, Інституту фізики НАН України, інших інститутів Національної академії наук України, які прийшли на засідання вченої ради радіофізичного факультету щоб прийняти участь в обговоренні та підтримати своїх колег.
Після вступного слова декана радіофізичного факультету Анісімова І.О., слово взяв директор Інституту фізики конденсованих систем НАН України, член-кореспондент НАН України Мриглод Ігор Миронович. У своєму виступі він чітко, стисло (що було нетривіальною задачею, враховуючи величезний науковий здобуток авторів за майже 50 років наполегливої праці) та зрозуміло виклав основні наукові положення, відображені у циклі наукових робіт та сформулював висновки. Виступ професора Мриглода І.М. підтримали та доповнили його колеги-співавтори, після чого представники авторського колективу відповіли на запитання присутніх і розпочалась жвава наукова дискусія. Активну участь в якій взяли представники Інституту фізики НАН України, Інституту теоретичної фізики НАН України, співробітники фізичного та радіофізичного факультетів. Зокрема, на підтримку авторського колективу виступили академік НАН України Бродин М.С., член-кореспондент НАН України Петров Е.Г., член-кореспондент НАН України Томчук П.М., проф. Висоцький В.І., проф. Львов В.А. та інші.
У результаті широкого обговорення представленого циклу наукових праць було одностайно вирішено підтримати авторський колектив Інституту фізики конденсованих систем НАН України на висунення на Державну премію України в галузі науки і техніки.
У цілому громадське обговорення циклу наукових праць пройшло у теплій та доброзичливій обстановці і на думку як представників університету так і представників Національної академії наук України, ще більше зміцнило тісні зв’язки між цими двома установами – флагманами української науки.




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024