Новини

 

Чайна церемонія у декана

09.09.2011
Уже кілька років поспіль на радіофізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка існує традиція: студентів, які склали відмінно сесію запрошує до свого кабінету декан, професор Ігор Олексійович Анісімов на чашку чаю з десертом, традиційним тортиком.

8 вересня 2011 у кабінеті Ігоря Олексійовича панувала майже домашня атмосфера. За круглим столом, сервірованим для чаювання, зібралися студенти-відмінники ІІ курсу. Це були Вікторія Гайдар, Олександр Гринько, Юрій Кутовий, Григорій Чумак, Юрій Шепелицький та Марія Журбенко зі спеціальності прикладна фізика, Євген Глоба, Максим Слинько, Богдан Фещенко, Артем Потебня, Костянтин Шніпер, Євгенія Родецька зі спеціальності комп’ютерна інженерія. Саме вони приймали особисті вітання декана.

Ігор Олексійович зазначив: «Навчання на «відмінно» – це не самоціль, але успішно складена сесія свідчить, про гарний рівень тієї кваліфікації, якої ви тут набуваєте». Тож він висловив сподівання, що й у новому навчальному році студенти будуть так само наполеглево працювати.

Чайна церемонія, скажімо в Японії, здавна була неодмінним атрибутом зустрічей філософів та художників, вони виголошували мудрі промови, розглядали твори мистецтва. Під час чаювання в кабінеті декана студенти радіофізики теж обговорювали з ним важливі питання удосконалення навчального процесу. Так студенти, які навчаються за спеціальністю комп’терна інженерія, запропонували для спрощення доступу до навчальної літератури створити електронні варіанти методичних матеріалів.

Ігор Олексійович також розповів студентам про плани та перспективи на новий навчальний рік. Зокрема, він поділився враженнями від поїздки в Астану та інформацією про те, що планується на базі радіофізичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка спільно з Євразійським національним університетом імені Л. Н. Гумільова розробити магістерську програму з прикладної фізики. Після чого, бакалаври Євразійського університету здобуватимуть ступінь магістра в нашому університеті.

Варто зауважити, що весною 2012 року радіофізики святкуватимуть 60 років з дня заснування факультеуту. Декан запропонував студентам ділитися їхніми ідеями, щоб спільно розробити план святкових заходів.


Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024