Новини

 

Хто відпочивати, а хто ремонтувати

08.09.2011
Якщо одні студенти одразу після літньої сесії їдуть по домах відпочивати, то інші починають підготовку власних гуртожитків до нового навчального року.
Вже другий рік поспіль з ініціативи Студентського парламенту та ректора Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леоніда Васильовича Губерського, організовується робота студентського трудового загону.
Ще з початку літа майже двісті студентів виявили бажання працювати, але, на жаль, прийняти всіх до лав трудового загону фізично було неможливо, тому довелося влаштувати суворий відбір. Перевагу віддали студентам, котрі вже мали досвід з минулого року, або ті, хто раніше виконував подібні роботи. Після проведення ретельного відбору і співбесіди з кожним бажаючим остаточна кількість членів трудового загону збільшилась у порівнянні з минулим роком до 85 чоловік.
Після проведення інструктажів з техніки безпеки, охорони праці, пожежної безпеки, надання першої медичної допомоги та інших вступних заходів, всі члени трудового загону поділилися на 9 бригад і приступили до роботи. Відмінна робота бригадирів та допомога виконроба Петрика Миколи Володимировича, а також провідного інженера Чудакова Олексія Петровича з боку експлуатаційно-технічного відділу, дозволила оперативно вирішити всі поточні проблеми і питання, що виникали у трудовому загоні під час роботи.
Загалом за два літні місяці діяльності трудового загону ми здійснили ремонтно-будівельні роботи в 11 гуртожитках: було підготовлено до нового навчального року 144 житлові кімнати, 107 кухонь, а також коридори, сходові клітини та інші побутові кімнати. Здебільшого відремонтовані кімнати передбачалися для першого курсу, а тому відразу після поселення члени трудового загону отримали слова вдячності від першокурсників, яким дужн сподобалися щойно відремонтовані новенькі кімнати.
Отож порівнюючи результати роботи цього літа з минулим роком, варто зазначити, що попри збільшення в загонах дівчат майже в три рази, значно покращилась якість роботи, а обсяг виконаної роботи збільшився майже в півтора рази. Враховуючи значну позитивну динаміку показників роботи і передовий досвід організації трудового загону університету сподіваємося на трудові успіхи і наступного літа.







Олександр Шабелюк , командир студентського трудового загону
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024