Новини

 

„Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології”

06.06.2011
Київський національний університет імені Тараса Шевченка за ініціативи навчально-наукового центру радіаційної безпеки з 2 по 3 червня 2011 року проводив Перший міжнародний семінар „Медична фізика – сучасний стан, проблеми, шляхи розвитку. Новітні технології”. У роботі семінару брали участь фахівці з провідних навчальних, медичних, наукових та регулюючих установ країн ЄС, Білорусі, Росії, України. Семінар проводиться при підтримці Шведського регулюючого органу.
Під час відкриття семінару був урочисто підписаний Меморандум між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Державною інспекцією ядерного регулювання України про співробітництво, партнерство та взаємодію у сфері радіаційної безпеки та радіаційного захисту. Меморандум підписали Ректор Університету Л.В. Губерський та Голова Держатомрегулювання Україні О.А. Миколайчук.



Мета цього Меморандуму - ефективне використання інтелектуального, творчого та промислового потенціалу вітчизняної науки для вирішення актуальних завдань у сфері радіаційної безпеки/радіаційного захисту, забезпечення сталого розвитку суспільства в освітній, науковій, промисловій та інноваційній складових, підвищення ефективності регулюючих рішень та вдосконалення нормативно-правових актів з питань радіаційної безпеки.
В рамках Меморандуму сторони визначили основні напрями співробітництва, пріоритетні завдання співпраці на 2011 рік та середньострокову перспективу, зокрема:
- виробленню рекомендацій щодо оптимізації державних освітніх стандартів, навчальних планів і програм з метою забезпечення органічного поєднання фундаментальної і спеціальної підготовки фахівців з медичної фізики та радіаційної безпеки;
- участь у розробці стратегії та пріоритетних напрямів наукових досліджень в сфері радіаційного захисту персоналу, пацієнтів, населення;
- гармонізація вітчизняної нормативної та методологічної бази у сфері використання ядерної енергії з врахуванням рекомендацій міжнародних організацій (МАГАТЕ, МКРЗ тощо) та законодавства Європейського Союзу.




Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024