Новини

 

День Перемоги у ВІКНУ відсвяткували з Бойовим Прапором

10.05.2011
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 6.05.11 відбулися святкові заходи з нагоди 66-ої річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Розпочалися вони з урочистих зборів особового складу, які відкрив проректор університету з навчально-виховної роботи Володимир Шевченко. Вітаючи учасників заходу з Днем Перемоги, він підкреслив, що особливістю цьогорічного святкування для ВІКНУ є те, що до його стін з Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років» уперше було доставлено Бойовий Прапор 240-ої стрєлкової Київсько-Дніпровської Червонопрапорної орденів Суворова і Богдана Хмельницького дивізії, яка свого часу відзначилась при форсуванні Дніпра, Південного Бугу, Дністра, Пруту, Тиси, визволенні Румунії, Угорщини та Чехословаччини. Володимир Шевченко розповів про бойовий шлях дивізії та закликав особовий склад Військового інституту гідно продовжувати традиції фронтовиків-переможців.
Начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін у своєму виступі привітав ветеранів, військовослужбовців та працівників Збройних Сил України зі святом.
– Ми шануємо своїх героїчних предків, – зазначив він, – продовжуємо славні традиції воїнів-фронтовиків. Для нас є великою честю називатись нащадками солдатів Перемоги і ми зробимо все, щоб гідно виконувати свій почесний обов’язок із захисту Української держави, забезпечення миру та спокою на нашій благословенній землі.
Про внесок Ради ветеранів ВІКНУ у військово-патріотичне виховання курсантів розповів її голова, полковник запасу Микола Дорохов.
Хвилюючим та змістовним був виступ ветерана Великої Вітчизняної війни, учасника бойових дій полковника у відставці Миколи Новикова.
– Це свято потрібно нам, – наголосив ветеран-визволитель, – щоб ще раз згадати про тих, хто віддав своє життя в ім’я Перемоги та заради нашого світлого та мирного майбутнього.
Учасники урочистих зборів поклали квіти до пам’ятника викладачам та студентам університету, які загинули у війні.
Ветеранам Великої Вітчизняної, які не змогли взяти участь у святкових заходах ВІКНУ цього дня, разом з привітаннями курсанти-волонтери доставили додому солдатські пайки.
На завершення святкових заходів відбулося фотографування кращих за підсумками навчання курсантів біля Бойового Прапору 240-ої стрєлкової Київсько-Дніпровської Червонопрапорної орденів Суворова і Богдана Хмельницького дивізії.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024