Новини

 

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТИПЕНДІЙНА ПРОГРАМА ІМЕНІ ІВАНА ПУЛЮЯ

27.04.2011
Кирило-Мефодіївська фундація оголошує про старт події всеукраїнського масштабу – початок першого етапу відбірного конкурсу, що триватиме до 18 травня 2011 року, серед студентів кращих вузів України на здобуття стипендій імені Івана Пулюя. Учасники, які продемонструють найвищий рівень свого особистого потенціалу, професійну спрямованість та бажання побудувати успішне майбутнє України, отримають стипендію у розмірі 20 тисяч гривень.

Організатор: Кирило - Мефодіївська фундація.

Умови конкурсу і реєстрація учасників – на сайті www.stypendiya.com.ua


Довідка:

Кирило - Мефодіївська фундація (www.kmf.org.ua) підтримує талановиту і професійно сфокусовану молодь, сприяє розвитку науки й освіти та національно-культурного рівня України. Один з амбітних проектів Кирило-Мефодіївської фундації є Всеукраїнська стипендійна програма імені Івана Пулюя, українця за походженням та покликанням, ученого-фізика світового рівня.
Іван Пулюй був завідувачем кафедри фізики, деканом першого електротехнічного факультету, ректором Німецької політехніки у Празі, ініціатором відкриття першої в Європі електростанції, що працювала від змінного току, а також винахідником електронно-променевої трубки, під дією якої вперше – набагато раніше за Рентгена, з яким учений працював на той час в одному кабінеті, – зробив знімок кісток руки своєї маленької доньки.
Вибір імені Івана Пулюя для назви стипендійної програми – це символ змін, які дозволять обдарованій та цілеспрямованій українській молоді відчути себе потрібними в своїй країні й отримати всі можливості для особистого розвитку.

За додатковою інформацієї звертайтеся, будь ласка, до координатора Проекту Анастасії Симухи за тел. 050 545 79 65


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024