Новини

 

Особливості «юридичного» футболу, або "не везе в навчанні – повезе на полі!"

20.04.2011
Ніщо так не об’єднує, споріднює студента й викладача, як спільне хобі. А особливо, коли це хобі – футбол. Коли ж у грі зустрічаються команди у такому вибухонебезпечному складі, як студенти й викладачі юрфаку, то це хобі стає ще й непоганою можливістю дещо абстрагуватись від правового поля й «відірватись» на футбольному)))
13 квітня на спортивному стадіоні, що на вул. Маршала Якубовського, 7а, відбулася якщо не безпрецедентна, то принаймні вельми вагома подія – футбольний матч між командами викладачів юридичного факультету КНУ імені Шевченка та студентів-мешканців «юридичного» гуртожитка №5 (організований Студрадою). З переконливим рахунком 7:4 перемогу здобули студенти. Аякже ж, все-таки не такі заклопотані й переобтяжені «юридичним добром», як наші поважні наставники права…) Отож, не без ризику випадково висловити власну думку дилетанта з питань футболу, напишу кілька слів про сам матч, свідком (вболівальником, зрештою) якого я була.
П.С.Берзін, Г.О.Дубов, Б.В.Малишев, О.В.Москалюк – ось викладачі, котрі зовсім не проти поганяти м’яча після пар. Оскільки більше охочих для цього діла не знайшлося, то викладацьку команду були змушені поповнити ще троє студентів – Коцюруба С., Жупанин А., Різник Ю. . Студенство виступало у складі: Зик А., Максимович Р., Сав’юк В., Скоромний Я., Аліменко О., Луценко А., Карась Б.
Погодні умови аж ніяк не сприяли гравцям: йшов дощ. Але, як там у піккардійців, «…нехай і холод, і вітри, і сніг з дощем…» Отож, для наших футболістів погода не стала перешкодою – два тайми по сорок хвилин витримали і вони, і вболівальники, яких на трибунах виявилося чимало. До речі, правильніше було б сказати «чимало вболівальниць»: дівчатка кричали, пищали й уболівали ну дуже емоційно (от лише хто за юнаків-студентів, а хто за улюблених викладачів). Що тут скажеш: не кожного ж дня трапляється бачити таких завжди суворих і безкомпромісних гуру права у футбольній амуніції… До речі, про амуніцію і дівчат. Із загадкових причин Олександр Москалюк був змушений поміняти бутси, чим викликав жваві пропозиції дівчат купити їх. Як то кажуть, без коментарів…
Матч пройшов без травм, червоних карток чи будь-яких інших ексцесів. Задоволеними грою залишились обидві команди. А після матчу юні вболівальниці не поспішали покидати стадіон – певно, хотіли зробити зі своїми «кумирами» фото на пам’ять… І подругам на заздрість
Христина Міщишин, 2 курс
Студентська рада юридичного факультету


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024