Новини

 

Претензійно-позовну роботи МО України обговорили на нараді у ВІКНУ

19.04.2011

Сьогодні, 19 квітня, у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) відбулась нарада з керівниками структурних підрозділів Міністерства оборони України, Генерального штабу ЗС України, юридичних служб оборонного відомства, видів ЗС України та інших органів військового управління на тему: «Стан претензійно-позовної роботи у ЗС України за підсумками 2010 року та вжиття заходів щодо її вдосконалення» під керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки директора Департаменту правового забезпечення МО України Михайла Власова.
На зборах були обговорені актуальні питання підвищення ефективності претензійно-позовної роботи в Міністерстві оборони України. Висвітлювались проблеми щодо порядку оскарження судових рішень, які прийняті не на користь оборонного відомства, створення єдиної системи реєстрації судових рішень в рамках Міністерства оборони України та покращення ефективності роботи юридичних служб. Особливістю проведення заходу було й те, що свої думки на проблеми юридичної служби МО України були висловлені представниками Вищого спеціалізованого суду та Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України.
Серед основних думок, які прозвучали на зборах була пропозиція заступника директора – начальника відділу організації представництва в юрисдикційних органах та претензійно-позовної роботи Віктора Левчука щодо створення єдиної вертикалі юридичної служби, об’єднуючим фактором якої повинен стати наказ МО України № 130 від 04.03.2011 “Про встановлення Дня юридичної служби Міністерства оборони України”.
У свою чергу заступник директора Департаменту фінансів МО України Сергій Вінник надав коротку довідку про безспірне стягнення коштів за рішеннями судових органів за 2010 рік та запропонував свою допомогу у вирішенні фінансово-правових проблем військовим юристам.
Конструктивні пропозиції прозвучали також у доповідях представників видів ЗС України та структурних підрозділів МО України.
Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024