Новини

 

Ректор відвідав радіофізичний факультет

12.04.2011
7 квітня Л.В.Губерський в супроводі першого проректора О.К.Закусила, проректора з наукової роботи В.І.Григорука та голови профкому В.Ф.Цвиха відвідав радіофізичний факультет.
Ректор ознайомився з навчальними практикумами кафедри електрофізики. Частина цих практикумів оснащена сучасною апаратурою виробництва Німеччини, придбаною на кошти, виділені факультету з ініціативи Леоніда Васильовича. Через ці практикуми проходять усі студенти факультету. Крім того, в них працюють члени команди України на міжнародних олімпіадах з фізики, що дозволило помітно поліпшити їхню експериментальну підготовку.
Ректор відвідав наукову лабораторію з плазмохімії кафедри фізичної електроніки (науковий керівник – проф. В.Я.Черняк), ознайомився з розробками щодо використання плазми для підвищення ефективності використання палива різного походження.
Доцент кафедри квантової радіофізики Є.М.Смирнов ознайомив гостей з унікальними розробками очолюваної ним лабораторії акустооптики – лазерним дефлектором та скануючим лазерним мікроскопом, які можуть бути використані, зокрема, в медицині.
В лабораторії фізики поверхні (науковий керівник – академік М.Г.Находкін) кафедри кріогенної і мікроелектроніки ректор ознайомився з унікальним приладом – тунельним мікроскопом, який дозволяє бачити окремі атоми на поверхні твердого тіла і використовується для досліджень у галузі нанофізики та наноелектроніки. Пояснення давав м.н.с. А.М.Горячко, який 9 років пропрацював у Німеччині, а зараз повернувся на рідний факультет. Гості відвідали також практикум з мікрохвильової техніки тієї самої кафедри.
В кабінеті декана ректор та особи, які його супроводжувалить, ознайомилися з останніми науковими розробками факультету. З повідомленнями виступили проф. С.Д.Погорілий (кафедра комп’ютерної інженерії), проф. В.В.Ільченко (зав. кафедри фізичної електроніки), доц. Ю.О.Гайдай (кафедра квантової радіофізики), доц. С.М.Савенков (зав. кафедри електрофізики), проф. В.І.Висоцький (зав. кафедрою математики та теоретичної радіофізики). Всі розробки відповідають світовому рівню і мають очевидну практичну спрямованість.
Наприкінці зустрічі ректор розповів про стан справ в університеті. Відбулася зацікавлена розмова, що стосувалася питань організації наукової роботи.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024