Новини

 

На захист інтелектуальної власності

11.04.2011
9 квітня 2011 року в Головному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся круглий стіл на тему “Інтелектуальна власність та інтернет”, організований Київським осередком Ліги студентів АПУ спільно з Науковим товариством студентів та аспірантів юридичного факультету. Учасниками даної школи стали юристи-практики та студенти, зацікавленні у розвитку регулювання інтелектуальної власності в Україні.
На круглому столі виступили: Олексій Столяренко, юрист Київського офісу юридичної фірми «Baker & McKenzie», Юрій Носік, к.ю.н., доцент кафедри цивільного права юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Максим Наумко та Ірина Кучма - представники робочої групи з адаптації ліцензій Creative Commons до українського законодавства про авторські права, Микола Потоцький, заступник директора компанії " DD & I IP Agency", адвокат, патентний повірений України, к.ю.н., Тетяна Ромат, аспірант кафедри права і законотворчого процесу Національної академії державного урпавління при Президенті України.
Під час роботи круглого столу піднімалися важливі питання захисту інтелектуальної власності в інтернеті, боротьби з піратством, доступ до легального контенту, використання роздруківок з інтернету у якості доказів у судовому процесі.
Ці питання піднімали фахівці, знайомі з медіа технологіями, небайдужі до культурного розвитку України та регулювання медіа простору. Вони намагалися знайти їх вирішення, з огляду на світову практику.
І, хоча на сьогодні, інтелектуальна власність у нашій державі не захищена на належному рівні та існує багато проблем, пов’язаних з її захистом, ми віримо, що вже через декілька років цей інститут стане досконалим. Адже для цього докладуть зусиль натхненні юристи, справжні професіонали.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024