Новини

 

Як наші журналісти Суми підкоряли

28.03.2011
Минулого тижня в Сумах відбулася Всеукраїнська студентська олімпіада «Журналістика та інформація», що проходила в Сумському державному університеті. В ній взяли участь студенти й нашого Інституту журналістики. Двоє з них навіть завоювали дипломи другого ступеня: Михайлова Оксана зі спеціальності «Журналістика», та Костюк Анастасія – з «Видавничої справи та редагування».
Радо зустріла Сумщина майбутніх журналістів з усіх куточків України, адже в конкурсі брали участь понад 170 студентів з вищих навчальних закладів Києва, Львова, Ужгорода, Дніпропетровська, Одеси, Херсона та інших міст. Програма журналістського змагання була розписана на три дні. У перший день студентів поселили в один з найкращих готелів міста . По тому відбулося відкриття олімпіади, де привітали всіх учасників та гостей, а також презентували свій навчальний заклад. Як виявилося, олімпіаду організовує кафедра журналістики СумДУ, а окремого журналістського факультету у них немає.
Другий день конкурсу був особливо насиченим, оскільки вже зранку на учасників чекали випробування. Олімпіада проходила у два етапи: на першому студентам було запропоновано подумати над тестами, а на другому – виконати творче завдання. «Деякі тестові завдання були недостатньо продуманими, - ділиться враженнями одна з учасниць олімпіади, - проте загалом було цікаво». Після напружених розумових баталій на майбутніх журналістів чекав сюрприз – екскурсія Сумами.
Гості міста разом з екскурсоводом, викладачем історії СумДУ відвідали багато пам’ятних місць Сумщини. Зокрема, вони побували у славетному Троїцькому соборі, побудованому на кошти відомого цукрозаводчика Павла Харитоненка, побачили відому на увесь світ скульптуру на Сумському кладовищі, яку за великі кошти хотіли викупити французи, а також почули історію міста і багато невідомих фактів із життя славетних цукрових магнатів- меценатів братів Терещенків. Дізналися ще й про величезний промисловий потенціал міста, адже в Смах працює чимало потужних заводів. Серед них фарфоровий, цукровий, чавуноливарний, лікеро-горілчаний , взуттєва фабрика, завод електронних мікроскопів та електроавтоматики. Було Сумам чим здивувати гостей.
Наступного, третього дня в дружній атмосфері відбулося нагородження переможців. Їм було вручено дипломи та призи. Члени журі, до якого входили викладачі й нашого Інституту журналістики Женченко М. В. та Бугрим В. В., побажали всім майбутнім журналістам життєвих успіхів та творчих злетів. Після урочистого закриття олімпіади її учасники всі свої найкращі емоції та враження, а дехто ще й перемоги повезли до рідних міст.
Варто також зазначити, що олімпіада такого рівня проводиться в Сумах не вперше, і сприяють цьому Сумські обласні організації Національних спілок журналістів, художників, народних майстрів, письменників.

Анжела Гаврилюк
студентка 3 курсу
Інституту журналістики




Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024