Новини

 

Фінал міжнародної олімпіади з турецької мови

25.03.2011
25 березня в Актовій залі Головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського фіналу міжнародної олімпіади з турецької мови, під час якого виступив голова журі, доцент, завідувач кафедри тюркології Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка Володимир Підвойний та Ахмед Адин, головний координатор олімпіади.
"Цій олімпіаді наш університет відчиняє двері вже 5 років поспіль. Вона давно вийшла за рамки звичайної перевірки знань із турецької мови. Це багатофункціональний захід, спрямований на розвиток творчої молоді, тому цього року з’явилася нова номінація: "особливі вміння", тобто учні шкіл та студенти вишів мають можливість розповідати гуморески, ставити міні-театри, - сказав Володимир Підвойний. - Всі інші номінації залишаються тими, що і минулого року, це "вірш", "пісня", "тест на знання культури", "презентація", "промова" і "твір."
У олімпіаді взяло участь 228 вихованців із 22 навчальних закладів України та 33 члени журі. Приїхали учні та студенти із Херсона, Харкова, Донецька, Луганська, Львова та інших міст.
Із актової зали президія та учасники олімпіади попрямували до корпусу Інституту філології. Там Ахмед Адин та Володимир Підвойний відкрили виставку картин учасників олімпіади. Вони перерізали червону стрічку перед входом на виставку.
"Ці полотна написані обдарованою молоддю, яка вивчає турецьку мову. Всі малюнки різні, однак несуть вони одну ідею — діалог культур України і Туреччини, який відбувається не одне сторіччя. Ми робимо все можливе, щоб наша олімпіада слугувала фундаментом для покращення стосунків між нашими народами, щоб розширювала межі спільного культурного дискурсу", - сказав Володимир Підвойний.
У коридорі жовтого корпусу, поблизу 63-ї аудиторії, пройшла виставка стендів. Кожен навчальний заклад презентував свій погляд на стосунки України та Туреччини. Ахмед Адин високо оцінив працю учнів та студентів.
Потім, об 11:00, почалася основна частина олімпіади. У різних секціях учні виявляли свої знання із турецької мови.
У суботу, 26 березня, у головному корпусі Київського університету імені Бориса Грінченка відбулося урочисте закриття олімпіади. Його крім президії олімпіади, відвідав Петро Бех, проректор з міжнародних зв’язків Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Також оголосили підсумки олімпіади. Всі перші 4 призові місця посіли вихованці кафедри тюркології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.
У номінації "промова" перемогла студентка 4 курсу Шіпковсяка Катерина, у номінації "твір" — студентка 4 курсу Пономаренко Маргарита, друге місце у цій же номінації посіла студентка 4 курсу Бєлкіна Олександра.

Володимир Мукан Інститут філології







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024