Новини

 

Зустріч представників економічного факультету з Головою Київської міської адміністрації

16.03.2011


16 березня 2011 року Голова Київської міської адміністрації О.П. Попов запросив на зустріч у стінах мерії керівництво, викладачів та студентів економічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка аби почути про проблеми, що турбують сучасну молодь, ознайомитися та обговорити напрями і проекти подальшої співпраці.
Економічний факультет вийшов із пропозицією щодо залучення викладачів та студентів до розробки Стратегії соціально-економічного розвитку м. Києва на період до 2025 року, зокрема до програми «Стратегічні орієнтири молодіжної політики м. Києва» з метою дослідження сучасного становища молоді у м. Києві та визначення стратегічних орієнтирів молодіжної політики, програми «Розвиток та підтримка підприємництва у м. Києві на період до 2025 року» для посилення активності киян у підприємницькій діяльності, а також до розроблення поточних програм соціально-економічного розвитку на 2012 рік та наступні роки.
Під час зустрічі було розглянуто низку інших питань, а саме про організацію виробничої практики на базі комунальних підприємств, про започаткування обміну досвідом науково-педагогічних працівників факультету із фахівцями структурних підрозділів КМДА за круглими столами та на конференціях, про можливість створення муніципального бізнес інкубатору тощо.
Особливу зацікавленість у Міського голови викликали проекти, які були презентовані студентами економічного факультету, серед яких «Київ – козацький дух, слов’янські корені, європейське майбутнє», присвячений вдосконаленню інфраструктури м. Києва, «Київ – місто без обмежень», щодо формування зручної інфраструктури міста для інвалідів. Були запропоновані заходи щодо формування єдиного бренду м. Києва, підвищення іміджу музеїв нашого міста, організації навчання молоді основам підприємницької діяльності. Студенти також презентували амбіційний та надзвичайно креативний проект з облаштування столиці України велосипедними парковками, продемонструвавши не тільки творчі здібності, але й здібності менеджерів, оскільки вже почали практично втілювати свої задуми.
Розуміючи, що креативних пропозицій у студентів більше ніж достатньо, декан факультету Базилевич Віктор Дмитрович запропонував КМДА підтримати ідею організації конкурсу бізнес-проектів серед студентської молоді м. Києва на базі економічного факультету.
Підсумовуючи результати зустрічі Голова КМДА О.П. Попов відзначив, що проекти запропоновані студентами на 90% можуть бути реалізованими та обіцяв широкого сприяння у практичній реалізації запропонованих ідей.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024