Новини

 

Співчуття народу Японії

17.03.2011
17 березня 2011 року керівництво Київського національного університету імені Тараса Шевченка відвідало Посольство Японії і зробило запис у жалобній книзі на вшанування жертв Тихоокеанського землетрусу:
"Колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка висловлює щирі співчуття з приводу великих руйнувань та людських жертв внаслідок стихійного лиха."

Ректор університету академік Л.В.Губерський також відправив телеграми співчуття до всіх японських університетів-побратимів Київського університету.

Співпраця з ВНЗ Японії. Серед 110 університетів-партнерів з 48 країн світу, з якими Київський національний університет імені Тараса Шевченка на сьогодні має угоди про співпрацю і веде плідне співробітництво, Японія представлена 5 університетами: Університет Рюкоку в м. Кіото (1991 р., на 3 р.+ 3 р.+ продовжено) Університет Тенрі в м. Нара (2003 р., на 3р.+3р.) Університет Цукуба (2006 р., на 5 р.) Університет Аояма Гакуін (2010 р., на 5 р.) Осакський університет економіки і права (2010 р., на 5 років) Окремо укладена Угода з компанією «Mitsubishi Corporation» про сприяння розвитку науки та освіти (2008 р., на 3р.+ 3р.), а також Угода з фірмою «Tokyo BOEKI CIS Ltd» (2008 р., на 5 р.), згідно якої присуджуються 8 іменних семестрових стипендій молодим вченим Університету, що працюють на обладнанні фірми «Tokyo BOEKI CIS Ltd» або на аналогічному обладнанні (геологічний факультет). В рамках існуючих угод відбувається обмін студентами і викладачами. Так, щороку до 10 студентів нашого університету відбувають на навчання (від 1 до 2 семестрів) до Японії, а також 2-3 викладачі мають наукові відрядження. У свою чергу ми приймаємо на річне включене навчання 4-5 студентів із університетів Рюкоку, Тенрі, Цукуба. В Інституті філології ведеться підготовка фахівців японської мови. Щороку на цю спеціальність набирається до 25 осіб, а загальна кількість студентів-японістів (від 1 до 6 курсу) складає біля 150 осіб. Крім того, японську мову вивчають також як другу чи третю мову студенти Інституту філології, ІМВ та геологічного факультету. За спеціальною програмою та за фінансової підтримки «Японської фундації» наш університет отримує щороку висококваліфікованого викладача японської мови. Ще 1-2 викладачі з Японії як носії мови працюють в Інституті філології на індивідуальній основі. Це є неоціненною допомогою у становленні власної школи японістики та підготовки наших випускників. За підтримки Посольства Японії в Україні у 2008 р. в університеті відкрито Центр японської мови та літератури з відповідним технічним оснащенням, який став уже 11-м такого роду національним мовним центром в складі Інституту філології нашого університету. Особливу фінансову підтримку цьому центру надає компанія «Mitsubishi Corporation». Усього на сьогодні ми маємо 17 подібних культурно-мовних центрів зарубіжних країн. Начальник УМЗ О.Ф. Іванов
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024