Новини

 

День захисника Вітчизни у ВІКНУ

24.02.2011
У Військовому інституті університету відбулися урочистості, присвячені Дню захисника Вітчизни.
Ще напередодні свята особовий склад взяв активну участь у загальнодержавних, міських та університетських заходах: упорядкуванні військових поховань на Байковому кладовищі, покладанні квітів до Меморіалу студентам, викладачам та працівникам університету, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої Батьківщини, проведенні «Уроків мужності» з учнями загальноосвітніх шкіл, над якими ВІКНУ здійснює шефство, урочистих зборах та концертах, що відбулися у Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України та інших.
Дуже плідною та змістовною стала участь представників ВІКНУ у проведенні 21.02.11 на базі спеціалізованої школи № 85 м. Києва під егідою Міністерства освіти і науки України круглого столу та 22.02.11 в Українському Домі Всеукраїнського Форуму громадської організації «Загальновоїнська спілка України» з питань удосконалення військово-патріотичного виховання молоді. У виступах начальника Військового інституту генерал-майора Віктора Балабіна та голови Ради ветеранів ВІКНУ полковника запасу Миколи Дорохова була приділена увага пріоритетним напрямам та пошуку ефективних методів і форм організації системної роботи з військово-патріотичного виховання, консолідації зусиль державних та громадських інститутів, ветеранських організацій для реалізації цього завдання.
23.02.11 святкові заходи розпочалися з шикування та привітання особового складу на плацу Військового інституту, після чого основне дійство було перенесено до актової зали, де до учасників свята приєдналися почесні гості та ветерани Збройних Сил.
Відкрив урочисті збори начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін, який привітав усіх присутніх зі святом, підкреслив його значення для всіх, хто причетний до військової служби та передав щирі привітання, які надійшли на адресу ВІКНУ від Міністра оборони України, начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України, ректора університету Леоніда Губерського, керівників інших ВНЗ.
Голова Голосіївської районної у м. Києві Державної адміністрації Олександр Незнал із задоволенням відзначив, що День захисника Вітчизни обіймає чинне місце серед свят нашої держави.
– Хочу привітати, – підкреслив виступаючий, – ветеранів Великої Вітчизняної війни, військовослужбовців, які обрали найпочеснішу професію – захист Вітчизни. Бажаю всім Вам, щоб Ви ніколи не брали до рук зброї, за винятком, якщо виникне загроза країні. Мирного Вам неба, злагоди й добра, – наголосив почесний гість.
Серед нагороджених та заохочених у цей день були: генерал-лейтенант запасу Володимир Горшколєпов, генерал-майор у відставці Олександр Журавель, полковники Віктор Уліч, Олег Бурдюг, підполковники Олег Мірошніченко, Юрій Бондаренко, Едуард Брагін, Юрій Складаний, Олександр Борзак, Сергій Васильєв, Сергій Гахович, майор Віталій Савран, працівники Збройних Сил України Віктор Безбах, Віктор Вишнівський, Микола Дзюба, Микола Дорохов, Михайло Онищук, Олексій Дем'янюк, Генадій Жиров, сержант Павло Морозовський, молодші сержанти Єлісей Солодєєв, Ярослав Тарадайко, старші солдати Володимир Мансуров, Олексій Херсонюк, солдати Олексій Бухман, Інна Василькова та інші.
Завершенням урочистостей став святковий концерт.



Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024