Новини

 

Поглиблюється наукове співробітництво з Туреччиною

19.03.2004
З 8 по 12 березня 2004 року ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка з офіційним візитом перебував у Туреччині. У ході ряду зустрічей було підписано Протокол про співробітництво між Київським університетом та університетом Газі (м. Анкара). Також Віктор Скопенко виступив перед студентами Анкарського університету, які вивчають українську мову з промовою, присвяченою 190-літтю від Дня народження Тараса Шевченка.

11 березня Віктор Васильович зустрівся з ректором Стамбульського університету Кемалем Алемдароглу, для обговорення питання подальшої співпраці між університетами, а саме – про обмін студентами та викладачами, адже турецька мова набуває в Україні все більшої популярності. Так, у 2001 році короткотерміновий курс навчання у Стамбульському університеті проходило 25 студентів Київського університету.

Викладання турецької мови в Київському університету бере свій початок з 1990 року. На сьогоднішній день цю мову вивчають 45 студентів на трьох курсах. Кафедра тюркології відділення сходознавства Київського університету підготувала близько 50 фахівців-тюркологів, які викладають турецьку мову у провідних навчальних закладах України та працюють у посольствах та консульствах.

Значною подією в історії викладання турецької мови стало відкриття Турецького центру інформації та досліджень 19 червня 2003 року, провідним напрямком якого є популяризація турецької мови в Україні, надання методичної допомоги всім, хто бажає вивчити чи удосконалити свої знання в цій мові, досліджувати культуру та історію Туреччини.



Прес-центр


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024