Новини

 

«Хрещенський концерт» від університетських благодійників

21.01.2011
19 січня у залі Національного інституту раку НАМН України відбувся «Хрещенський концерт», організований міжнародним благодійним фондом «Набат» та Молодіжним центром культурно-естетичного виховання Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У концерті взяли участь лауреат міжнародних та вітчизняних конкурсів конкурсів народний фольклорно-етнографічний ансамбль Володимира Нероденка «Веснянка» та дитячий фольклорний ансамбль «Златоцвіт» .
На концерт були запрошені співробітники та пацієнти інституту, а особливими гостями стали діти з батьками з дитячого відділення. Вперше у залі інституту розгорнулося таке яскраве дійство. Українські танці та пісні у супроводі оркестру народних інструментів запалили вогники радості в очах глядачів, дали нагоду хоча б ненадовго забути про важку недугу та зануритися у атмосферу світлого хрещенського вечора.
Президент фонду «Набат», директор Центру географічних та культурних досліджень Італії Олена Мотузенко цікаво розповіла про традиції святкування Водохрещення, художній керівник ансамблю «Веснянка» Ярослава Нероденко презентувала глядачам хореографічні композиції з різних регіонів України, а художні керівники дитячого ансамблю «Златоцвіт» Наталя та Олена Мороз разом зі своїми вихованцями розіграли справжнє дійство із співом величальних пісень, побажанням добра, щастя, злагоди та здоров’я всім присутнім у залі.
Закінчився вечір привітанням від італійських гуманітарних організацій, які передали для маленьких пацієнтів дитячого відділення Національного інституту рака та учасників концерту солодкі подарунки – смачні панетони.
«Хрещенський концерт» став початком акції громадської солідарності «Дитина має право на життя!», започаткованої фондом «Набат» та підтриманої Київським національним університетом імені Тараса Шевченка. Акція спрямована на допомогу дітям, хворим на рак. Планується проведення низки літературних презентацій, творчих вечорів, концертів, виставок сучасного мистецтва, аукціонів на благодійній основі. Всі зібрані кошти будуть спрямовані на закупівлю реактивів для діагностичної лабораторії Національного інституту рака НАМН України.
МБФ «Набат» звертається до всіх небайдужих людей, навчальних закладів, національних та міжнародних організацій, представників соціально відповідального бізнесу та мас-медіа приєднатися до акції громадської солідарності, що стане гарантією дієвої допомоги дітям, хворим на рак. Запрошуємо Вас взяти участь у вечері з нагоди Всесвітнього дня захисту дітей, хворих на рак, який відбудеться 15 лютого 2011 р. о 18.00 у актовій залі Червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська 60).
За інформацією звертатися за тел.0683223415
Олена Мотузенко





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024