Новини

 

Географи у захваті від спілкування з Герцогинею

15.12.2010
13 грудня 2010 року географічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка зустрічав почесну гостю - герцогиню Мішель Дюфор. Зустріч організовано Центром географічних та культурних досліджень Італії географічного факультету у межах багаторічного освітньо-культурного проекту «Україна-Італія: культурні діалоги без кордонів».
У зустрічі на тему «Технології івент-менеджменту у туризмі», взяли участь студенти та професорсько-викладацький склад кафедри географії України та кафедри країнознавства та туризму, випускники зазначених кафедр, які представляли провідні туристичні агенції міста Києва, представники громадських організацій та преси.
Мішель Дюфор - нащадок давнього корсиканського роду, провідний європейський експерт з питань інтеркультурних обмінів, моди, дизайну, сучасного мистецтва та музики, засновниця та власниця арт-бутік-готеля «Каса Ілліка». Пані Дюфор відома як організатор виставок провідних брендів італійської моди у Музеї Декоративного мистецтва в Луврі, засновник та спонсор міжнародного Фестивалю гітарного мистецтва, Фестивалю танго, виставок сучасного мистецтва, інших міжнародних культурних заходів.
Всі учасники заходу мали нагоду ознайомитися з одним із найпривабливіших регіонів Італії – Емілія Романія. Мішель Дюфор презентувала природні та історико-культурні ресурси регіону та основні тенденції розвитку туристичного бізнесу. На особливу увагу заслуговує аналіз нових тенденцій у світовому туризмі та їх відображення в Італії: прагнення сучасних «досвідчених туристів» до здійснення ексклюзивних індивідуальних турів, спрямованих на відкриття «прихованих» чарівних куточків Італії; максимальна комфортність умов перебування у готелях; ексклюзивність програми перебування; поєднання бізнесу та відпочинку; підвищена безпека перебування у готелі. Яскравою ілюстрацією втілення таких вимог туристів є арт-бутік-готель «Каса Ілліка». Мішель Дюфор докладно розповіла присутнім про концепцію створення готелю, організацію обслуговування туристів VIP класу та організацію арт- менеджменту.
Під час презентації гастрономічних та винних традицій регіону Емілія Романія відбулася дегустація типових та всесвітньо відомих італійських продуктів: сиру Пармезан, локальних твердих сирів та салямі.
Учасники зустрічі отримали унікальну можливість емоційного та високопрофесійного спілкування з видатною особистістю – пані Дюфор, яка органічно поєднала у своїй професійній діяльності принципи арт-менеджменту та організації туристичної діяльності, створивши концептуально новий туристичний продукт «made in Italy”.







Олена Мотузенко, заступник декана
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024