Новини

 

ВІКНУ відсвяткував 19-ту річницю Збройних Сил України!

08.12.2010
У цьому році святкування Дня Збройних Сил України у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) складалося з двох частин: мітингу та урочистих зборів особового складу.
Вітаючи особовий склад зі святом, начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін акцентував увагу на тому, що за 19 років наша армія пройшла складний шлях становлення.



– Президентом України, Верховним Головнокомандувачем Збройних Сил України Віктором Януковичем поставлені чіткі та зрозумілі завдання щодо необхідності реформування Збройних Сил, метою якого є суттєве підвищення рівня національної безпеки, соціального та правового захисту військовослужбовців і членів їх сімей, – зазначив генерал-майор Віктор Балабін.

Він підкреслив, що особовий склад Військового інституту усвідомлює своє призначення захисників мирної праці українського народу та працює над забезпеченням високого рівня бойової готовності, демонструє відповідальність й витримку, високу професійну майстерність, вірність військовому обов’язку.
Із привітання від ректора університету Леоніда Губерського розпочав свій виступ проректор КНУ з навчально-виховної роботи Володимир Шевченко.
– Якщо армія сильна, підкреслив він, – їй не доведеться воювати. Ми поступово наближаємося до армій європейського зразка, в яких військовослужбовець – це військовий інтелектуал. Нам хотілося б, аби свої знання ви використовували у мирній праці, але разом з тим бути готовими до буд-яких випробувань, – наголосив Володимир Шевченко.
Присутнім були зачитані щирі та теплі привітання з нагоди свята від Міністра оборони України Михайла Єжеля, директорів Департаментів військової освіти та науки й фінансів Міністерства оборони України Миколи Науменка та генерал-лейтенанта Івана Марка, керівників інших ВВНЗ.
Серед нагороджених цього разу були підполковники Валентин Шмиголь, Ігор Коропатнік, Алім Сизов, майори Олександр Воронцов, Ігор Кузьменко, капітан Олександр Остапенко, сержант Павло Матвієнко, старший солдат Олександр Барилко, солдати Уляна Гуляк, Антон Демидко та багато інших.
Завершилось свято цікавим та захоплюючим концертом художньої самодіяльності переможців конкурсу на факультетах та військового оркестру ВІКНУ.

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024