Новини

 

Наукові зв’язки і співдружність з Азербайджаном

04.03.2004
В Інституті Економіки Національної Академії Наук Азербайджанської РеспублікиСпівробітництво і дружні відносини між Азербайджанською Республікою й Україною мають давнє коріння. За роки існування Київського національного університету імені Тараса Шевченка біля тисячі азербайджанців отримали в ньому вищу освіту. Основна частина фахівців, які випустились з Київського університету, і тепер проживають в Азербайджані, розвиваючи свої двосторонні зв'язки. Поряд із дружніми стосунками країн, зміцнюються і наукові зв'язки.

Участь українського колеги на захисті докторської дисертації Руфата Кулієва, який до речі закінчив економічний факультет Київського університету, можна розцінити як наочний приклад наукових зв'язків. Ігор Олексійович Лютий навчався разом з Р.Кулієвим на одному факультеті, нині він доктор економічних наук, професор, завідувідуючий кафедри «Фінансів, грошового обігу і кредиту». Від Київського національного університету він виступав на Дисертаційній Раді Національної Академії Наук Азербайджану, як перший опонент на захисті свого колишнього однокурсника і колеги.

Ігор Лютий особливо відзначив актуальність дослідження Руфата Кулієва, присвячене темі «Інвестиційні проблеми формування національної економіки Азербайджану». Він також висловив своє задоволення тим, що азербайджанські студенти, які одержали освіту в Україні завжди виправдовують високе ім'я університету: «Незважаючи на минулі роки, ми не тільки не забуваємо наших азербайджанських друзів, які отримали освіту в нашому університеті, але й навпаки прагнемо максимально розвивати і зміцнювати ці зв'язки».

Знаменним є те, що разом з І.Лютим у Баку знаходилися також й інші друзі – колишні випускники Київського національного університету імені Тараса Шевченка – Борис Шинків, Василь Павлюк і Микола Романюк, які розділили наукові досягнення свого колеги.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024