Новини

 

Відтепер університет ще й Науковий парк

23.11.2010

23 листопада в університеті відбулося підписання установчих документів, що засвідчують створення на базі КНУ корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка».
Створення спільно з НАН України корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка» сприятиме найбільш ефективному використанню університету як міжнародного науково-навчального центру.
Головна мета корпорації, відповідно до Закону України «Про наукові парки» № 1563-VI від 25 червня 2009 року:
• комерціалізація результатів наукових досліджень;
• виконання національних проектів економічного розвитку України, презентованих особисто Президентом України Віктором Януковичем 04.11.2010 року;
• виконання інноваційних проектів;
• ініціювання організації виробництва наукоємної конкурентоспроможної високотехнологічної продукції для українського та міжнародного ринків на основі поєднання можливостей освіти, науки, виробництва та бізнесу;
• раціональне та більш ефективне використання наявного наукового потенціалу НАН України та університету в умовах ринкових відносин.
Створення наукового парку сприятиме формуванню нових робочих місць, працевлаштуванню випускників вищих навчальних закладів, розвитку інноваційних інфраструктур і що головне – поліпшить умови для залучення інвестицій.
Високий потенціал учених університету має можливість забезпечити ефективну роботу щодо прогнозування та визначення пріоритетів розвитку науки в Україні на коротко- та довгостроковий періоди.
Над питанням створення наукового парку науковці університету працюють з вересня 2009 року. На засіданні Президії національної академії України 25 листопада 2009 року було розглянуто питання щодо створення наукового парку за участю установ Національної академії наук України. Відповідною постановою № 316 від 25.11.2005 року НАН України підтримала пропозицію щодо створення наукового парку на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка за участю установ та організацій НАН України. Керівником робочої групи призначено члена-кореспондента НАН України В.А. Макару. Робоча група виконала необхідну роботу по підготовці проекту установчих документів наукового парку. Сьогодні, 23листопада, ректор університету академік Леонід Губерський, в. о. ректора Національного університету харчових технологій професор Сергій Іванов та керівники 11 установ та організації НАН України підписали відповідні документи, що засвідчують початок життєдіяльності корпорації «Науковий парк Київський університет імені Тараса Шевченка». З побажанням якнайшвидше наповнити реальним змістом діяльність першої в державі подібної інноваційної структури виступив заступник міністра освіти і науки України Юрій Сулима.






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024