Новини

 

Семінар з українсько-арабської співпраці у сфері науки та освіти

12.11.2010
11 листопада 2010 року в Єгипетському центрі арабської мови та культури відбулася зустріч-семінар студентів, викладачів Інституту філології із засновником організації «Аурес» та арабомовної газети «Навколо України» паном Аурагом Рамаданом.
В теплій та дружній атмосфері учасники заходу окреслили виміри та перспективи українсько-арабської співпраці в різних сферах, звернувши особливу увагу на освіту та наукові студії, поділились своїми поглядами на актуальні питання у царині арабсько-українських освітніх відносин та наукові проекти.
Шановний гість поцікавився думками студентів із приводу шляхів інтеграції України у сучасному геополітичному просторі, а також про їх улюблених арабських письменників. Студенти в свою чергу розказали гостю про свої наукові зацікавлення та проекти, їхні думки та прагнення щодо свого майбутнього місця серед фахівців-арабістів в Україні та світі. Пан Рамадан запропонував студентам провести паралелі між арабським істориком Ібн Халдуном та одним із українських істориків. Студентка ІІІ курсу Лідія Фриндак провела чітку паралель між Ібн Халдуном та видатним українським істориком - Михайлом Грушевським. Гість відзначив високий рівень знання арабської мови та загальної культури у студентів, а також запропонував проводити подібні зустрічі на регулярній основі у майбутньому.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024