Новини

 

Італійські мистецькі вечори

25.10.2010
З 19 по 22 жовтня 2010 року у межах Десятого всесвітнього тижня італійської мови студенти та викладачі університету взяли участь у мистецьких вечорах, які пройшли в арт-галереї відомого українського скульптора Євгена Дерев’янка «Гольфстрім».
Захід відбувся в контексті проекту «Україна-Італя: культурні діалоги без кордонів».
Почесними гостями мистецьких вечорів були італійський письменник Вікторіо Граціозі та професор Антонелла Монтекіарі, які прочитали цикл захоплюючих лекцій:
«Творчість «вільного художника» Мікельанжело Буонаротті (Сікстинська Капела)», «Караваджіо: геній та прокляття жорстокої долі»,
«Вплив періоду Відродження на формування світового культурного надбання ”. Скульптор Євген Дерев’янко ознайомив гостей арт-галереї «Гольфстрім» з авторською експозицією творчих робіт, а Директор Центру географічних та культурних досліджень Італії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Олена Мотузенко презентувала унікальну колекцію філігран відомого італійського міста Фабріано. Найяскравішою подією мистецьких вечорів став спільний проект письменника Вікторіо Граціозі, скульптора Євгена Дерев’янка та Центру географічних та культурних досліджень Італії – презентація новели «Кров пурпурової троянди», виданої італійською, англійською та українською мовами. На особливу увагу заслуговує український переклад, який здійснили студенти кафедри перекладу з романських мов імені М.Зерова Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Проведена презентація стала не тільки культурою але й гуманітарною акцією: кошти, отримані від продажу новели були направлені на організацію виступів лялькового театру у дитячому відділенні Національного інституту раку. Захід проходив за підтримки Інституту італійської культури при Посольстві Республіки Італія в Україні та Асоціації підприємців Україна-Італія «AIU»



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024