Новини

 

Відбулося перше засідання Наглядової ради

02.03.2004
Цього року восени Київський національний університет імені Тараса Шевченка святкуватиме знаменну подію – 170-річницю з дня заснування університету. Для якнайліпшої організації святкування у 2003 році Кабінет міністрів України створив Наглядову раду, що має скласти план заходів по відзначенню річниці.














1 березня 2004 року в залі засідань Вченої ради університету відбулося перше засідання Наглядової ради. Темою засідання було обговорення проблем по вирішенню питань з підготовки певних заходів до святкування ювілею університету. На початку засідання виступив ректор університету Віктор Скопенко. У своїй промові він коротко описав перспективи розвитку університету, окреслив проблеми, які мають бути вирішені для гідного відзначення ювілею, а саме: недостатність фінансування державою, вдосконалення матеріально-технічної бази, проблеми з фінансування будівництв корпусу біологічного факультету, паркану Ботанічного саду імені академіка О.В. Фоміна та ремонту тротуарної плитки перед головним навчальним корпусом. Віктор Васильович висловив сподівання, що члени наглядової ради, серед яких є багато випускників Університету - Володимир Литвин, Дмитро Табачник, Василь Кремeнь – зроблять все можливе для гідного відзначення ювілею Університету.

Продовжив виступ Володимир Литвин, який розповів про загальну ситуацію в країні, про кроки які необхідні зробити для покращення добробуту країни, про роль вищої освіти в розбудові суспільства.

Наглядова рада розглянула звернення до Кабінету Міністрів щодо врахування видатків на святкування ювілею університету, закладених в кошторис, та встановила граничні обсяги фінансування з урахуванням видатків на завершення будівництва навчального корпусу загальноуніверситетських кафедр (пр. Глушкова, 2) за рахунок державних централізованих капітальних вкладень на 2004 рік. А Голова Верховної Ради України пообіцяв, що найближчим часом будуть вноситися зміни до Державного бюджету з урахуванням необхідного для нашої Альма Матер. Інші ж члени Наглядової ради зазначили, що всі необхідні заходи для гідного відзначення ювілею Київського університету будуть здійснені.


Наталія Кеуш,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024