Новини

 

У ВІКНУ створено Раду сержантів

19.10.2010
15 жовтня 2010 року у ВІКНУ відбулися загальні збори сержантів – вищого колективного органу сержантського самоврядування, на яких вперше було обрано Раду сержантів Військового інституту.
Захід проводився відповідно до Наказу начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України від 29.10.2005 року № 166 «Про Раду сержантів у Збройних Силах України», з метою підвищення авторитету сержантського складу Військового інституту, формування у нього високих професійних, ділових і моральних якостей, згуртування військового колективу, підтримання військового товариства, військової дисципліни та статутного порядку.
На зборах були присутні 57 осіб сержантського складу, які представляли всі факультети ВІКНУ.
Відкриваючи загальні збори сержантів, начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін розповів про призначення, основні завдання, порядок діяльності Ради сержантів, права та обов'язки її голови та членів.
– Рада сержантів, – підкреслив генерал-майор Віктор Балабін, – є виборним, постійно діючим громадським органом сержантського складу для підтримання традицій ВІКНУ, підняття рівня відповідальності, захисту честі та гідності сержантів, створення атмосфери відвертості і взаємної довіри, військового товариства у колективах, нетерпимості до негативних проявів та порушень військової дисципліни.
Були розглянуті три питання: Положення про Раду сержантів ВІКНУ; структура та склад Ради сержантів Військового інституту.
За створення Ради сержантів ВІКНУ учасники зборів проголосували одноголосно.
Головою Ради сержантів ВІКНУ було обрано курсанта 5-го курсу військово-гуманітарного факультету Дмитра Бритова, його заступником –молодшого сержанта військового факультету фінансів і права Дмитра Яблочкова. Секретарем Ради стала молодший сержант військового факультету фінансів і права Любов Капковська.
Рада сержантів приступила до роботи. Про наступні її засідання буде повідомлено на сайті Військового інституту та у газеті ВІКНУ «Універсант».

Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін.






Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024