Новини

 

Народний депутат України Богдан Губський знає, що чекає на українську молодь у ХХІ столітті

02.03.2004
1 березня 2004 року на засіданні Вченої ради виступив голова Фонду інтелектуальної співпраці “Україна – ХХІ століття”, народний депутат України Богдан Губський.

(Фонд інтелектуальної співпраці “Україна – ХХІ століття” – незалежна, некомерційна, позапартійна організація – був заснований народним депутатом України, доктором економічних наук, професором Богданом Губським на початку 2000 року з метою залучення творчих сил суспільства до розв’язання нагальних завдань, які постали перед Україною на порозі нового віку; становлення в Україні громадянського суспільства, соціально орієнтованої економіки, що забезпечить вихід України на шлях сталого розвитку. Фонд спрямовує основні зусилля на дієву підтримку талановитої молоді, ще зі шкільної лави. Це відбувається завдяки організованим Всеукраїнським універсіадам та конкурсам, які проводяться спільно з Міністерством освіти і науки України, Національною Академією наук України та Спілкою ректорів вищих навчальних закладів. Метою проведення універсіад та конкурсів є виявлення обдарованої молоді і надання їй грантової підтримки для здобуття вищої освіти у провідних вищих навчальних закладах за спеціальностями, які визначають розвиток новітніх технологій в Україні, примноження інтелектуального потенціалу суспільства. )

- Я радий, що Україна подолала важкий етап державотворення і прагне стати справжньою Європейською демократичною державою з розвинутою ринковою економікою, – розпочав свій виступ Богдан Губський. - На сьогодні головними завданнями є виховання молодого покоління, здатного адекватно діяти в умовах сьогодення і бути готовими до викликів завтрашнього дня, та спроба зупинити процес виїзду з України передової інтелігенції. Виходячи з реалій сьогодення, був створений Фонд “Україна – ХХІ століття”, головна мета якого консолідувати національну мудрість і розум на розбудову демократичної України.

Фонд діє з 2000 року, за цей час вже багато чого зроблено: проводяться ряд конкурсів та всеукраїнська універсіада “Інтелектуал ХХІ століття”, в якій взяли участь близько 50 тисяч школярів, а переможці універсіади без іспитів стали студентами вищих учбових закладів України. Також Фондом встановлюється премії імені Вернадського і довічні стипендії для інтелектуальної еліти. Разом з Академією наук України вийшло в світ видання “Історія української культури”.

Вагомий внесок Фонду був зроблений у збереження історичної і духовної спадщини України, ним було організовано міжнародну виставку гетьманських клейнодів й особистих речей гетьманів, знято двохсерійний художній історичний фільм, та випущений тематичний блок поштових марок. В 2003 році за ініціативи Фонду “Україна – ХХІ століття” з метою тісної взаємодії та співпраці між представниками інтелігенції різних поколінь, галузей знань та сфер життєдіяльності було створено Інтелектуальний форум України, який на сьогодні налічує 2000 осередків.

Богдан Володимирович подякував ректору за теплий прийом, підкресливши, що Київський національний університет імені Тараса Шевченка, який є флагманом вищої освіти в України, відіграє величезну роль у підготовці майбутніх фахівців, які працюватимуть на благо держави та сформують політичну і культурну еліту.



Наталія Коротенко,
Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024