Новини

 

Університет відзначив День партизанської слави

22.09.2010
Сьогодні, 22 вересня, університет урочисто відзначив День партизанської слави. Від імені керівництва , професорсько-викладацького складу, ветеранів війни та праці і студентів Альма- матер до пам»ятного знаку на стіні історичного Червоного корпусу університету було поставлено кошик осінніх квітів та вшановано пам»ять народних месників і всіх героїв Великої Вітчизняної.
У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 22.08.10 також широко відзначили День партизанської слави.
На факультетах Військового інституту проведено бесіди з курсантами з історії підпільно-партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни, за ініціативою рад ветеранів війни і праці університету та ВІКНУ перед особовим складом виступили ветерани Великої Вітчизняної війни Новиков М.В. та Риженко І.М., відбулася презентація книги «Сім смертей розвідника» (автор – Риженко І.М.).
Біля Пам’ятного знаку викладачам і студентам університету, загиблим у боях Великої Вітчизняної війни, була встановлена почесна варта (Головний навчальний корпус), здійснено покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Слави, до могил організаторів і керівників підпільно-партизанського руху – на Байковому кладовищі (С.А. Ковпака, О.Ф. Федорова), Лук‘янівському державному меморіальному заповіднику (сім‘ї Сосніних).
У бібліотеці ВІКНУ організовано тематичну виставку художньої та наукової літератури про партизанський рух в Україні, його організаторів та керівників.








Начальник групи зв’язків із громадськістю Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Сергій Льовін

Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024