Новини

 

Першу в Україні кафедру зеленого бізнесу відкрито

22.09.2010
21 вересня 2010 р. об 11.00 на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася урочиста церемонія відкриття нової кафедри екологічного менеджменту та підприємництва, заснованої 12 листопада 2009 р. за ініціативою економічного факультету Університету, Дитріха Вальтера - президента Школи бізнесу та інформаційних технологій (ВІТS), лауреата «International Universities», м. Ізерлон, Німеччина та Національної академії наук України. Це - перша в Україні кафедра для підготовки студентів економіко-екологічного профілю зі статусом українсько-німецької.
Головна мета діяльності новоствореної Українсько-німецької кафедри екологічного менеджменту та підприємництва - забезпечення якісної екологічної освіти на рівні міжнародних стандартів та вдосконалення української системи екологічного виховання майбутніх підприємців із використанням досвіду розвинених країн світу, насамперед, Німеччини. Фахівці-випускники володітимуть теоретичними знаннями і практичними навичками організації та ведення бізнесу з екологічним спрямуванням, зможуть швидко пристосовуватися до нових вимог еколого-економічної політики, ефективно вирішувати сучасні проблеми охорони та збереження довкілля за допомогою екологічного менеджменту та сприяти формуванню екологічного світогляду і мислення у керівників різного рівня.
Створення спільної українсько-німецької кафедри є необхідною умовою сьогодення, адже проблеми екологічної освіти та виховання вже давно вийшли за національні межі і все більше набувають міжнародного характеру.
Галина Іванівна Купалова, завідувач кафедри екологічного менеджменту та підприємництва відмітила: «Ми раді, що співпраця з вченими, викладачами, представниками урядових та підприємницьких структур, студентами Німеччини виходить на якісно новий рівень. Досвід, отриманий новоствореною кафедрою в процесі співпраці з німецькими колегами, дозволить сформувати міцний фундамент для розвитку професійної кар’єри студентів та інтегруватися в систему міжнародної співпраці як з науковцями, так і з менеджерами «зеленого» бізнесу».
В рамках цієї церемонії проведено засідання круглого столу за темою «Перспективи розвитку зеленого бізнесу та освіти в Україні: досвід Німеччини», що стане першим кроком на шляху розуміння, узагальнення та пошуку шляхів спільного вирішення проблем розвитку екологічного підприємництва через забезпечення відповідної підготовки кваліфікованих спеціалістів. Серед учасників круглого столу - провідні українські та німецькі спеціалісти, державні діячі та освітяни в галузях економіки та екологічного підприємництва: Губерський Л.В. – ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Д-р Ганс-Юрген Гаймзьот – Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Німеччина в Україні, Тігіпко С.Л. – віце-прем’єр-міністр України, Базилевич В.Д. – декан економічного факультету, Дитріх Вальтер – президент Вищої школи підприємництва та інформаційних технологій (BITS), лауреата «International Universitites», Геєць В.М. – віце-президент НАН України та ін.
До участі у відкритті кафедри та круглому столі були запрошені представники наукових і вищих навчальних закладів, законодавчої та виконавчої влади, бізнесмени.





Прес-центр


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024