Новини

 

Н А К А З Про відзначення Дня партизанської слави

13.09.2010
№ __646 - 32_____

На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 11 серпня 2010 р. № 1615-р «Про заходи з відзначення у 2010 році Дня партизанської слави» вітаю з цією урочистою подією колектив університету, найперше ветеранів-старійшин, учасників підпільно-партизанського руху в роки Великої Вітчизняної війни і
н а к а з у ю :
1. Факультетам та інститутам університету взяти активну участь у відзначенні Дня партизанської слави, передбачивши організацію бесід з історії підпільно-партизанського руху в період Великої Вітчизняної війни та інші форми виховної роботи серед студентів.
Відповідальні: В.П. Шевченко, декани, директори, студпарламент (вересень 2010).

2. Структурним підрозділам університету разом з Радою ветеранів забезпечити необхідну соціально-психологічну підтримку ветеранам-старійшинам – учасникам партизанського руху, а також їх вдовам.
Відповідальні: керівники підрозділів (вересень-жовтень 2010).

3. Нагородити Почесною грамотою Київського університету ветеранів-старійшин, учасників підпільно-партизанського руху: М.В. Вовчик-Блакитну (ф-т психології), О.Я. Чуприну (радіофізичний ф-т), Я.Ю. Копера (охорона університету).
Відповідальні: В.П. Шевченко, М.О. Карпенко (вересень 2010).

4. Установити почесну варту біля Пам’ятного знаку викладачам і студентам університету, загиблим у боях Великої Вітчизняної війни (Головний навчальний корпус).
Відповідальні: В.В. Балабін (22 вересня 2010. 1000 –1400).

5. Здійснити покладання квітів до могили Невідомого солдата у парку Слави, до могил організаторів і керівників підпільно-партизанського руху – на Байковому кладовищі (С.А. Ковпака, О.Ф. Федорова), Лук’янівському державному меморіальному заповіднику (сім’ї Сосніних).
Відповідальні: В.П. Шевченко, М.О. Карпенко, В.В. Капустян, В.В. Балабін, К.С. Серажим, М.С. Дорохов, декани, директори (до 22 вересня 2010).

6. Оновити стенд партизанської слави в Музеї історії Київського університету, внести до плану екскурсій партизанську тематику.
Відповідальні: І.К. Патриляк, Л.Б. Круглова (вересень 2010).

7. Підготувати тематичну виставку художньої та наукової літератури про партизанський рух в Україні, його організаторів та керівників «22 вересня – День партизанської слави»; скласти інформаційний список літератури «Подвиг партизанів та підпільників у період Великої Вітчизняної війни» та розмістити його на сайті Наукової бібліотеки імені М.О. Максимовича.
Відповідальні: В.Г. Нестеренко, О.В. Земляк (вересень-жовтень 2010).

8. Підготувати до друку видання, присвячені видатним вихованцям Київського університету – Герою Радянського Союзу Якову Батюку – керівнику Ніжинського підпілля (автор проф. А.Ф. Мінгазутдінов) та Герою Радянського Союзу В’ячеславу Квітинському – командиру Особливої партизанської бригади під час Словацького національного повстання 1944 року (автори доц. Г.М. Кривошея, доц. П.Ф. Кірпенко).
Відповідальні: Г.Л. Новікова, Г.М. Кривошея (жовтень 2010).

9. Прес-центру та редакції газети «Київський університет» забезпечити висвітлення заходів, пов’язаних з відзначенням Дня партизанської слави, на сайті Київського університету, в газетах «Київський університет», «Освіта України» та «Освіта».
Відповідальні: Н.А. Міщерська, О.Д. Пономарів (вересень-жовтень 2010 року).

Ректор Л.В. Губерський

Погоджено:
Голова профкому В.Ф. Цвих

Голова Ради ветеранів М.О. Карпенко

Начальник УЗПКР І. В. Саленко



Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024